От х:

Днес в x:

Новият треньор Стамен Белчев: Със 7 победи оставаме в А група

Стамен Белчев позира с шал на Хасково

Невиждан оптимизъм демонстрира новият треньор на ФК „Хасково“ Стамен Белчев. „Целта е да останем в А група“, отсече новоназначеният наставник. На смаяния репортерски въпрос „Вие вярвате ли го?“, Белчев изчисли бързо: „Със 7 победи оставаме в А група“. До края на първенството в първия ни ешелон остават 9 кръга.

Назначението на Стамен Белчев не е изненада. За очаквания нов старши на Ямача Haskovo.net информира още преди 3 дни. Днес станаха ясни подробностите-Белчев ще води Хасково за година и половина, но съдбата му ще зависи от непосредствените резултати до края на плейофната фаза за оставане в първа дивизия. Белчев все пак призна, че амбициозната му задача е много трудна: слаби сме, след като сме на последно място. Имаме проблеми във всяка линия.

Треньорът обаче бе крайно скептичен относно местния ресурс да се промени това положение - “На наши кадри няма как да разчитаме“.

Стамен Белчев заменя натирения Левент Аврамов, който поискал власт като на мениджър в английския футбол - с последна дума по спортно-техническата и организационната власт в клуба. Другият досегашен помощник-треньор Емил Ангелов-Бабангида, ще се влее в новия треньорски щаб. Още по-интересен обаче е другият помощник. Това е Петър Колев, който беше помощник на Димитър Димитров Херо от периода му в "Левски" София. Тогава сините биеха наред, което вдигна до небесата репутациите и на Херо, и на Колев. После в "Черноморец" Бургас се видя, че не всичко което хвърчи, се яде, не от всеки отбор става "Левски", нито от всеки треньор – български Моуриньо. Въпреки това наличието на подобен властен кадър като Колев поставя под съмнение, доколко Белчев ще е №1 на скамейката.

Стамен Белчев е бивш треньор на Хасково от периода 2002-2007 година. Той започна като помощник на Стойчо Стоев, който миналата година предизвика фурор у нас и в Европа с отбора на Лудогорец. Стоев обаче остана старши само един полусезон и после щафетата бе поета от Белчев. Под негово ръководство "Хасково" на два пъти завърши на 3-то място в Б група, като и в двата случая имаше реални шансове да пробие до групата на майсторите. Белчев бе отстранен от тима след поредица слаби резултати и започналото асансьорно пропадане на Хасково първо във В, а после и в окръжните групи. В треньорската му кариера има и неуспешен престой начело на отбора на Любимец.

Г.Христов

Наставникът бе представен от изпълнителния шеф Тихомир Петков
Първо занимание

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини