От х:

Днес в x:

Училището в Конуш се превърна в пролетна работилница

 Пролетно настроение и много ентусиазъм. Такъв беше денят в конушенското училище „Св. св. Кирил и Методий“. „Пролетно настроение“ е и мотото, под което се провеждат всяка година по това време различни инициативи. Те са по избор на децата и преподавателите им в различните класове.

Още на входа на школото белите листове пред първокласници и четвъртокласници оживяха - цветя, лястовички, раззеленени дървета, къщи, огрени от слънцето. Рисунките, нарисувани под галещите лъчи на мартенското слънце, бяха подредени в изложба на открито. Вътре в училището пък сръчковци изработваха красиви пана от капачки на пластмасови бутилки.

Четири от готовите ръкоделия, изобразяващи годишните времена, вече красят фоайето на школото. Снимките им в интернет пък набират все повече фенове и имат над 1000 гледания.

Подготовката за Великден в чулището също върви с пълна сила. Прекрасни кошници мамят погледа още на входа. Те са изработени от преплетени лентички от вестници, но са толкова изящни, че не ги ли доближиш, няма как да разбереш това.

В една от стаите на първия етаж второкласниците в тандем със своите майки и баби са превърнали класното помещение в истинска цветна работилница. Котенца от прежда, различни филцови апликации, феерия от цветове в шадравани, изработени от хартия и пластмасови чаши, са само част от нещата, с които участниците в проекта „Мама, баба и аз заедно творим“, могат да се похвалят.

Учениците от трети клас пък вече имат свой кът, посветен на Международния ден на детската книга - 2 април. Със своята учителка са избрали той да е посветен на Елин Пелин. Децата всеки ден репетират и драматизация на приказка. Димитър Иванов пък ще влезе в ролята на сладкодумния разказвач - Пелин, който ще поведе присъстващите на постановката в приказния свят на детството.

По-големите – петокластниците, вече са провели своето атрактивно карнавално шоу „Децата на планетата“. Преоблечени в традиционните за различните краища на света носии - от далечна Япония до Мексико и до тези на индианските племена. Под ръководството на преподавателя по география Снежа Димитрова те са направили своеобразен открит урок за по-малките възпитаници на школото.

Викторината “Какво знам за моето училище“, която е инициатива на най-големите ученици от 7-ми и 8-ми клас, пък е посветена на наближаващия патронен празник на конушенското школо. Той ще бъде отбелязан с голям концерт-спектакъл в зала „ Недялка Симеонова“ в Хасково на 11-ти май, когато по стар стил се честват братята Кирил и Методий. През тази година училището отбелязва и половин век откакто в него се провежда целодневна програма на обучение. Училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Конуш е второто в страната и първото в Южна България, въвело системата.

 

 

 

 

 

 

снимка: ОУ "Св.св. Кирил и Методий"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини