От х:

Днес в x:

11 °C

Училището в Конуш се превърна в пролетна работилница

 Пролетно настроение и много ентусиазъм. Такъв беше денят в конушенското училище „Св. св. Кирил и Методий“. „Пролетно настроение“ е и мотото, под което се провеждат всяка година по това време различни инициативи. Те са по избор на децата и преподавателите им в различните класове.

Още на входа на школото белите листове пред първокласници и четвъртокласници оживяха - цветя, лястовички, раззеленени дървета, къщи, огрени от слънцето. Рисунките, нарисувани под галещите лъчи на мартенското слънце, бяха подредени в изложба на открито. Вътре в училището пък сръчковци изработваха красиви пана от капачки на пластмасови бутилки.

Четири от готовите ръкоделия, изобразяващи годишните времена, вече красят фоайето на школото. Снимките им в интернет пък набират все повече фенове и имат над 1000 гледания.

Подготовката за Великден в чулището също върви с пълна сила. Прекрасни кошници мамят погледа още на входа. Те са изработени от преплетени лентички от вестници, но са толкова изящни, че не ги ли доближиш, няма как да разбереш това.

В една от стаите на първия етаж второкласниците в тандем със своите майки и баби са превърнали класното помещение в истинска цветна работилница. Котенца от прежда, различни филцови апликации, феерия от цветове в шадравани, изработени от хартия и пластмасови чаши, са само част от нещата, с които участниците в проекта „Мама, баба и аз заедно творим“, могат да се похвалят.

Учениците от трети клас пък вече имат свой кът, посветен на Международния ден на детската книга - 2 април. Със своята учителка са избрали той да е посветен на Елин Пелин. Децата всеки ден репетират и драматизация на приказка. Димитър Иванов пък ще влезе в ролята на сладкодумния разказвач - Пелин, който ще поведе присъстващите на постановката в приказния свят на детството.

По-големите – петокластниците, вече са провели своето атрактивно карнавално шоу „Децата на планетата“. Преоблечени в традиционните за различните краища на света носии - от далечна Япония до Мексико и до тези на индианските племена. Под ръководството на преподавателя по география Снежа Димитрова те са направили своеобразен открит урок за по-малките възпитаници на школото.

Викторината “Какво знам за моето училище“, която е инициатива на най-големите ученици от 7-ми и 8-ми клас, пък е посветена на наближаващия патронен празник на конушенското школо. Той ще бъде отбелязан с голям концерт-спектакъл в зала „ Недялка Симеонова“ в Хасково на 11-ти май, когато по стар стил се честват братята Кирил и Методий. През тази година училището отбелязва и половин век откакто в него се провежда целодневна програма на обучение. Училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Конуш е второто в страната и първото в Южна България, въвело системата.

 

 

 

 

 

 

снимка: ОУ "Св.св. Кирил и Методий"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не проявявайте самоинициатива там, където са нужни колективни действия, ако искате да го приключите добре и в срок започнатото.Доверете се на партньорите си, говорете за намеренията си и търсете мнението им по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но не неприятна. Ще забравите за грижите и ще се заредите с много положителни емоции.
26 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Постепенно се приближавате към целта си и не е изключено точно днес да я постигнете. Упоритата ви работа и непоколебимата увереност в успеха най-после ще бъдат удовлетворени. Не пропускайте да отбележите и подкрепата, която ви оказват най-близките ви хора. Покажете им своята признателност с недвусмислен жест.
26 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не допускайте натовареността ви днес да попречи на вече уговорени срещи с приятелите ви. Финансовите резултати от дейността ви може да не са в границите, които предвиждате, но ще ги имате. Каквито и да са даденостите, предстоят ви хубави моменти. Има на какво да се радвате, ако не го виждате, жалко за вас.
26 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Дистанцирайте се от всякакви дразнители и си осигурете творческа атмосфера край вас. Пред следващата седмица ви очаква разработването на определен проект, който започвате от днес. Сътрудниците ви ще останат удовлетворени от предложение, което правите и с готовност ще се включат в задачата.
26 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Притесненията ви ще отпаднат и ще получите повече, отколкото сте очаквали. Едно ново начало ще промени отговорностите ви, като по-голяма част от тях ще се трансформират в нови. Ще създавате перспективни връзки и ще общувате с хора, които ще са ви от полза. Ще се радвате на добро настроение и ще успеете да направите и някой друг щастлив.
26 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Търпението е ключа към успеха ви днес. С каквато и работа да се захващате, бъдете толерантни към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в дейност, която сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения с успехите си.
26 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Разчупете леда в сърцето си, приемете любовта и загърбете всякаква злоба, завист и омраза. В професионален план нещата ви ще вървят блестящо, което ще предизвика доволство у вас. Направете малък подарък на любимия си човек, този жест на внимание ще подобри отношенията ви. Задръжте това топло усещане колкото се може по-дълго.
26 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Амбицирани сте да постигнете мечтата си. Високите ви цели изискват и смелост, която очевидно не ви липсва. При затруднения не се колебайте да потърсите подкрепа. Настроението ви ще е приповдигнато и от вътрешното ви усещането за нещо вълнуващо и хубаво. Споделете го с любимите си хора и нищо няма да го помрачи.
26 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете, доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате. Имате твърде много енергия и най-разумно ще е да я оползотворите.
26 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изразявайки увереността си, печелите привърженици и работата ви спори. Ще разширите възможностите си в бизнеса, ако откриете върху какво още да концентрирате енергията си. Ще ви предложат съдружие и ще споделите надеждата на някой за по-добро бъдеще. Любовта е до вас и ви вдъхновява.
26 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С роднини ще се радвате на придобивки и приятни вести. В бизнес-отношенията и общите начинания е добре да синхронизирате действията с партньорите си, за да ускорите развитията в своя полза. Високите ви амбиции ще ви мотивират да поемете повече отговорности, но с ясна цел - печалба.
26 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ако говорите за това, което интересува другите, и двете страни ще спечелят. Това е особено важно за тези от вас, които си търсят работа. Опитайте се да убедите работодателя си, че квалификацията която притежавате, ще ви позволи да допринесете за личния си успех и за този на фирмата му.Денят ви ще бъде слънчев, само малко повече хъс и ще успеете.
26 фев 2021
Последни новини