От х:

Днес в x:

4 °C

Свинско печено с медена глазура и салвия

Свинско печено с медена глазура и салвия

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Сложете свинското с мазната страна надолу върху решетка в огнеупорна тава. Поръсете със сол и с олиото. Печете непокрито в силно загряна фурна за около 30 минути или докато мазнината стане златиста. Оставете месото да се охлади и махнете мазнината от тавичката.

Свинското поръсете със половината чесън и салвия и хубаво разнесете по месото. завържете го с канап на 2 см разстояние на всеки възел. Върнете месото върху решетката в тавата. Върнете да се пече вече на умерена температура за около 30 минути. Покрийте месото с алуминиево фолио и печете още 1 час в намалена фурна.

Смесете меда, оцета и останалата салвия с чесън в малка купа. Махнете фолиото от местото и го намажете с половината сос. Печете непокрито още 30 минути, докато покафенее и намажете с останалата марината.

Преместете месото върху топло плато и завийте с фолио. Смесете първата отделена от печенето мазнина с последната от тавата и добавете бульона. Разбърквайте в тенджерка и добавете смесените царевично брашно и вода. Бъркайте, докато сосът се сгъсти.

Поднесете резени свинско печено със соса.

Източник: gotvach.bg

Последни новини