От х:

Днес в x:

Удавихме се в Дунав насред Хасково

Калпава стрелба провали нашите/с бял екип/

Баскетболния „Хасково” се удави в Дунав насред зала Дружба, след като записа нелепа загуба със 76:84 в домакинството си на шампионките. По този начин русенки си върнаха тъпкано за изненадващата им загуба на 26-ти октомври миналата година, когато в своята зала паднаха с 16 точки-61:77. Загубата за Хасково означава че отборът ни сдава първата позиция, която до момента деляха с Нефтохимик Бургас с по 3 загуби. За местния отбор поражението бе 4-то в шампионата на женската баскетболна лига, докато Нафтата размаза като домакин слабакът Рилски Спортист с унизителното 90:56. Дунав пък се приближи на точка от Хасково, но добрата новина е, че дори и след следващият кръг на 7-ми март, нашите няма кой да ги мръдне от втора позиция, дори могат да излязат начело. Тогава играят Нефтохимик и Дунав, докато хасковлийки имат относително леката задача наречена Монтана, макар и като гости. От друга страна „северозападните” фурии днес унизиха Левски като им набутаха 113 точки.

Двубоят срещу Русе показа, че новите попълнения още не са в час с готовия отбор на хасковлийки. Калпава стрелба и мизерно количество пресечени пасове предопределиха надмощието на гостенките, които сред равностойно първо полувреме направо смачкаха домакинките си. Особено неприятна бе третата четвърт, в който изоставането на Хасково достигна 15 точки. Финалния щурм не стигна за нищо повече освен почетна загуба с 8 точки.

По традиция, сред най-добре представилите се за Хасково нямаше хасковлийки. Освен ако Телайне и Дубровина не се броят за стари градски фамилии. Анита и Олга нанизаха по 22 точки или повече от половината за цялата стартова петица барабар с резервите, но това не стигна за успеха.
Г.Христов

Смачкаха ни в борбата под коша
....и в отскочилите топки
Не помогна дори и публиката
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини