От х:

Днес в x:

Последен шанс за снега

Семействата излязоха на шейна

Днес и утре е последния шанс за снега поне за следващите 10-на дни. В тях няма да вали, а температурите ще се преместят в положителната част на термометъра, което автоматично ще доведе до стапяне на бялата покривка. В някои дни ще си бъде откровено слънчево, в други облачно, а в два-три случая ще превали слаб и краткотраен дъжд който ефективно ще изяде снега. Някакъв снежец ще превали, но съвсем за малко във вторник, а сряда ще бъде единственият ден в следващите 10, когато максималните температури също ще бъдат минусови. В събота обаче ще бъде плюс 9, в неделя +6°, а направо под индиго ще бъде и следващият уикенд-5, 6 и 9 градуса.


Макар че едва ли са чели прогнозата за времето малките хасковлийчета побързаха точно днес да вземат шейните и лопатките и се посветят на майсторене на снежни човеци и пързаляне по баирите. Понеже Екопрогрес си свършиха работата/с известно закъснение/ и изчистиха до асфалт централните и по-големи улици, дечурлигата трябваше да катерят високо разположените квартали, където да открият писта. Най-голям наплив имаше към Ямача, Кенана и счупенагта география на Бадема. Някои се пробваха да карат и ски, но чак за такава екстра снегът не бе достатъчен. Бе обаче идеален за ледени снежни топки и чупене на прозорци, макар от последното да няма още оплаквания /засега/.
Може би да не развалят удоволствието на малките, в указаните райони днес рядко минаваха коли. Като цяло градът бе сериозно изпразнен, което си пролича и по сериозно обезлюдения център дори в пиковите и в случая най-топли часове около обяд.

Г.Христов

Дори и днес снегът започна бързо да се топи
Други предпочетоха разходка на центъра
В сравнение с предишните дни градът бе доста поизпразнен
Най-голямо оживление настъпи около 14 часа
Снегът бе радост най-вече за децата
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини