От х:

Днес в x:

Десетокласничка от ПМГ със самостоятелна изложба в „Заря“

Магда Сталева до своите произведения

Десетокласничката от хасковската ПМГ Магда Сталева има своята първа самостоятелна изложба в читалище „Заря“. Творбите на момичето са подредени в малкото фоайе на читалището, а някои са вече откупени, макар че официалното откриване на изложбата е тази вечер от 18 часа.

Самостоятелното представяне на Магда Сталева всъщност е предверие към общата изложба на школата по изобразително изкуство „Колорит“ към читалището. Свои творби – графика, пастел, акварел, темпера, масло, както и произведения на приложното изкуство са показали възпитаниците на школата. Произведенията им са създадени през последния творчески сезон на „Колорит“, от есента на миналата година.

Капан за сънища“ е надслова на експозицията. „Името е избрано от Магда, тя получи правото да избере името, афиша, въобще цялата подредба е нейно дело“, обясни ръководителката на „Колорит“ Веселина Делчева. Всяка година школата давала възможност на някой от своите възпитаници да се изяви със самостоятелна изложба в рамките на годишното си представяне.

Експозицията ще остане във фоайето на читалището до края на тази седмица.

Тодор Кръшков

Шестокласничката Елис Мюмюн е едно от най-талантливите деца в школата
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини