От х:

Днес в x:

Антипроизвол: КРС нищи в Хасково проблеми с мобилните оператори

Делка Кирева-една от жертвите на мобилен произвол

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) ще открие приемна в Хасково за приемане на оплаквания от услугите на мобилните оператори. Приемната ще работи от 11 до 13 часа на 2-ри август, петък, в сградата на областна администрация.


Приемат се жалби от всякакво естество, както и консултации за различни казуси, възникнали по оста оператор-клиент. От КРС са се заели насериозно със задачата, на място пристига заместник – председателят на Комисията Никола Колев, експерти от Дирекция „Правна” и Главна дирекция „Контрол на съобщенията”. Те анонсират, че ще окажат пълно съдействие на потребителите за разрешаване на трудностите, които срещат в сложните на моменти отношения с мобилните оператори.


В тях обикновено е прецекан потребителя. Случаят от 4-ти април 2012-та година дори показва един от начините. Тогава пенсионираната учителка по английски език Делка Кирева сезира Haskovo.net, че мобилен оператор от две години я преследва да плати 647 лв, без да и обясни защо. Самата сума се обосновава като неустойка по прекратен договор. Договорът е едногодишен с месечна такса от 19 лв. Дори и контрактът да е прекратен още след сключването, абонатът дължи някъде около 228 лв. Договорът обаче не е прекратяван, за което свидетелства писмо на оператора до абоната, че се дължи остатък от сметка в размер на 20.53 лв. В същото време обаче е получено и друго писмо, че се дължат още 626 лв като неустойка по прекратяване на договор. Тоест абонатът хем плаща месечни сметки, хем бива цакан с неустойки, че се отказал да плаща месечни сметки. Произходът на тези 626 лв така и не бе уточнен понеже се оказа, че за проблеми, връзка с мобилния оператор няма. Но пък Делка бе дадена на частен съдебен изпълнител. По ирония на съдбата, случаят се разчу, когато вече бяха отпаднали неустойките за прекратени договори. Придобитата публичност помогна на Делка да намери изход от ситуацията, но за други пострадали/вкл. и от други оператори/ опция антипроизвол нямаше.

Г.Христов

Заплашителните писма от цесионера
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини