От х:

Днес в x:

14-годишен отсрами местния тенис

Златомир във вихрена атака на мрежата

14-годишния Златомир Иванов отсрами представителите на местната тенис школа след като достигна до два финала на държавното първенство по тенис за момчета и момичета до 14 години. Момчето от Димитровград записа мачове за титлата на сингъл и двойки, докато останалите от Хасково и бригадирския град изпопадаха масово още в първи кръг. В двубоя поединично Златомир отстъпи на Златан Палазов от Пловдив с 2:6 и 4:6. „Резултатът заблуждава, стана много здрав мач“ призна дори и треньора на съперника. По пътя към финалния мач, Златомир записа 4 хубави победи, но на финала нямаше късмет. 

Момчето игра за титлата и на каре, с партньор Александър Йорданов от „Проспорт“ София. Черната котка на пътя му отново бе Златан Палазов, който бе с партньор Йоан Георгиев от „Локо 98“. Мачът бе с много високо качество - висок процент първи сервис, стабилни разигравания от дъното на корта и впечатляващи волета. За огромно съжаление, тандемът на Златомир загуби. Двамата с Йорданов взеха първия сет с 6:4, загубиха втория с 2:6 а в дългия контрасет отстъпиха минимално с 10:8 точки. 

Държавното първенство е поредното от серията състезания на открито, които ще се провеждат на кортовете на Кенана. Хасково вече прие първенството на 16 годишните, следва шампионата на 18 годишните плюс още няколко открити турнира. Най-престижният сред тях е международен турнир на Европейската тенис федерация, който ще се състои в средата на юли. Изборът на Хасково не е случаен. Въпреки че шамотът на червените кортове е една от капризните настилки, 7-те корта в Хасково са едни от най-хубавите в страната и превъзхождат доста в чужбина, признаха от българската тенис федерация.

Г.Христов

Стоп воле до филето
Момчешкото каре предложи много емоции
Свиреп форхенд по правата
Златомир/с червената шапка/ вкара висок % първи сервис но това не бе достатъчно
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини