От х:

Днес в x:

Гришо стана "майстор"в Шанхай, уреди си мач с Новак Джокович

Българската първа ракета по тенис Григор Димитров записа успешен дебют в основната схема на тенис турнира от серията „Мастърс“ в Шанхай, след като тази сутрин победи със 7:5 и 6:3 испанеца Пабло Андухар. Освен, че това ще подобри позицията му в световната ранглиста, победата осигури на хасковлията най-големия мач в кариерата му до момента. Във втори кръг на турнира той ще срещне световния №2 и бъдещ №1 Новак Джокович. Това ще е първият мач между двамата. Така, единствения велик играч с когото хасковлията още не е играл остава кумира му Роджър Федерер. В момента швейцарецът е №1 в света, но в края на годината почти сигурно ще сдаде позицията на Джокович, заради особеността на мъжката тенис ранглиста. Досега, най- високопоставеният съперник на Гришо бе Рафаел Надал, на който нашият се опъна много здраво за инфарктна загуба с 1:2 сета на турнира в Ротердам през 2009-та година.

Според специалистите, Гришо има отлични шансове за приличен мач срещу Джокович, първо, защото играе успешно срещу защитен тип играчи, какъвто е сърбинът, второ- заради показаното срещу Андухар. Нашият спечели мача икономично, с по един пробив в двата сета, без да показва най-доброто от себе си. В предишни мачове, Григор блестеше с великолепна игра, но...губеше. И още нещо, хасковлията показа железни нерви в ключовите моменти когато сервираше за мача. Той не се пречупи пред точките за пробив и реализира шансовете си.

Само преди 10 дни, Григор изтърва може би най-голямата победа в своята кариера. Той сервираше за мача срещу бъдещият победител в Банкок, Ришар Гаске, но нервите му го подведоха, допусна пробив и загуби мача. Сега има индикации, че това е малко вероятно да се случи.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини