От х:

Днес в x:

"Виолена" с национално злато

Осем медала спечелиха състезателите от ”Виолена” от провелия се през уикенда 15-ти Национален турнир по спортна аеробика за деца, юноши и девойки и 1-ви национален за състезатели клас ”Б” в Боровец. Клубът участва с общо 15 състезатели в три възрастови групи.

При 12-14 годишните безспорен и за пореден път доказващ се, световният шаммпион Тихомир Баротев спечели златен медал в индивидуалната надпревара с оценка 18,500 и златен медал в двойка с Димана Николова /бронзови медалисти от Световното първенство в София/. С новото съчетание в тройка с Димана Николова и Деметра Лачева, което взриви публиката и специалистите с музиката, хореографията и динамичното изпълнение, Тихомир Баротев заедно със съотборничките си спечели и бронзов медал. В тази възрастова група Ангел Казаков е със сребърен медал индивидуално при момчета и сребърен медал с Деметра Лачева при смесените двойки.

При 9-11 год. Дейвид Касъмов спечели златен медал при момчетата и със смесената двойка с Яна Колева. Изключително добре се представиха Стефания Фарталева, Сара Димитрова и Никол Кабакова при тройките, като заеха 4-то място, но за треньорите на клуба изпълнението им е достойно за медал.

При 7-8 год. тройката на Деница Колева, Десислава Димова и Дияна Хаджииванова остана също 4-та, само с 5 стотни по ниска оценка от 3-тото място.

При клас „Б” Елица Димова и Виктория Иванова спечелиха сребърен медал.

„За първи път съм изключително доволна от представянето на състезателите си на национално състезание, защото за мене Яна Колева, Деница Колева и тройките при 7-8 и 9-11 год. с изпълнението си все едно се връщат с медали” коментира Теменуга Илиева.

Само след броени дни шест състезатели заминават за международен турнир в Австрия гр. Куфщаин. С това клубът ще приключи и състезателната 2012 год.

Haskovo.NET

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини