От х:

Днес в x:

Сецнаха незаконните таксита между Хасково и Димитровград

На цената на билета возят и някой от редовните таксита. Стоянките им са на спирките на Валентина и Веспрем. сн. архив

Акция на полицията и ДАИ Хасково преустанови поне за уикенд практиката нелегални таксита да возят по линията Хасково Димитровград на цената на билета. Тази практика отдавна „подяжда“ редовните автобусни линии, които губят пътници и съответно – пари. 

В мрежата на униформените са попаднали двама димитровградчани. На водачите на такситата, 39-годишен димитровградчанин и 62-годишен негов съгражданин са съставени актове. Те са по 1 500 лв за собственикът на колата. Същите не са притежавали удостоверения за регистрация за извършване на таксиметрова дейност. Първият е превозвал 4-ма души, а вторият – трима, срещу заплащане на цена на автобусен билет по маршрута. Автомобилите им Опел Омега и Опел Астра са спрени от движение за 6 месеца чрез отнемане на предна регистрационна табела. Принудителният арест е на охраняем паркинг в Димитровград.

Подобни акции са правени и друг път, но ефектът от тях е минимален, коментираха днес автобусни превозвачи и редовни таксита. Проблемът с нелегалните превозвачи е, че те нямат никакъв документ и разрешително за извършваната дейност. Не могат да бъдат глобени за неиздаване на касов бон за услугата, защото липсва касов апарат. Не са таксита в истинският смисъл на думата и не са задължени да декларират тарифа. Не са обвързани с разписание, тръгват по всяко време и ви карат до мястото, където искате. Затова и се харесват на гражданите, които ги предпочитат и заради тяхната бързина.

В харесването на клиентите се корени и основния проблем-единственият шанс да се глобят такситата е ако пътниците признаят че си плащат за услугата. Обаче повечето от возещите заявяват, че това е техен познат, който ги превозва на доброволни начала.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини