От х:

Днес в x:

Бойлерче подпали дома на хасковлия, докато си плащал кабелната

Бойлерчето бе вече стопено и изтекло. Пострадало е и съседното оборудване

 Малолитражно бойлерче монтирано над мивка в кухня, предизвика пожар в дома на отсъстващ хасковлия, живущ до зеленчуковото пазарче на автогарата. Огънят е унищожил кухненско оборудване и опушил стени и покъщнина преди да бъде загасен от два противопожарни автомобила. Няма пострадали с изключение на здраво одимените жители на 4-етажното блокче. 

Инцидентът възникнал около 11 часа. Антон Миланов тръгнал да си плаща кабелната, за да не го изненада някакво изключване в разгара на европейското по футбол. Тъкмо се разплатил, когато комшия му звъннал че апартамента му дими. Човекът побегнал с всички сили на обратно и дошъл в момента, когато пристигналите пожарникари се канели да разбиват вратата. Отключил им и поел с тях първите кълба дим. 

Огнеборците бързо установиха, че вътре не се диша и надянаха кислородните маски. След четвърт час огънят бе потушен, пушекът поразнесъл се, а причинителят разкрит. Бойлерчето може и да е било здраво, но било монтирано на приятелски начала очевидно от неспециалист. Късо съединение е предизвикало запалването. Проблемът на Антон бе, че е наемател и хазяинът още не е огледал щетите. 

Мъжът обаче се поуспокои, след като разбра, че поразиите не са големи. Пък и кабелната бе платена.

Г.Христов

Дим излизаше отвсякъде

Въглеродният двуокис правеше опасно за живота стоенето без маска
Уличката зад зеленчуковото пазарче бе претъпкана от спасителните автомобили
Антон Миланов се поуспокои, като разбра, че щетите не са големи
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини