От х:

Днес в x:

Кампания: Да помогнем на Христо да се върне в живота

Христо Христов

По настояване на читатели Haskovo.net обявява кампания „Да помогнем на Христо”. Съдбата на 26-годишния младеж, попаднал в капана на живота, трогна много читатели, които във форума под текста за него настояха да се обяви кампания, за да се помогне на момчето.

Христо Христов страда от заболяване, което го прави трудно подвижен и не може да работи. ТЕЛК обаче не признава тази болест за достатъчна за трудоустрояване и отпускане на инвалидна пенсия. Според шефа на хасковската болница д-р Славчо Близнаков, който е неврохирург, заболяването на Христо е напълно лечимо по оперативен път и поставяне на имплант. Христо обаче е с прекъснати здравноосигурителни права от средата на 2010 година, когато напуска предприятието, в което работи. Проверка на Haskovo.net установи, че той има пропуснати 20 вноски за здраве. Всяка от тях е 16.80 лв.

336 лева са необходими на момчето, за да се върне в здравноосигурителната система, по-точно да се върне в живота.

Христо, неговите двама братя и сестра, са имали трудно детство. Отрастват в социални домове. Брат му Коста е кадрови войник в поделението в Кенана. Помага с каквото може на болния Христо, но самият той има 8-месечно бебе и изпитва големи затруднения. Живее на свободен наем на ул. „Акация”, но трябва да напусне жилището в близките един два месеца, защото собственикът възнамерявал да се върне да живее в него. Самият Коста едва се удържа на ръба на оцеляването, но не отказва помощ за болния си брат. Колкото може, разбира се.

Христо живее във вилата на брат си в „Каменец”. Трудно откриваем е, защото няма адрес. Това обяснява и забавянето на Haskovo.net, въпреки нетърпението и запитването от наши читатели. Стигнахме до него с помощта на брат му Коста, който ни заведе там.

В петък следобед Христо успя да си открие банкова сметка, в която хората, изпитващи състрадание, могат да преведат своята помощ за него. Сметката е:

IBAN BG23STSA93000020369967

BIC STSABGSF

Историята на Христо, която трогна хасковлии, можете да прочетете тук 26-годишен в капана на живота: болест и глад.

Haskovo.net ще следи развитието на кампанията и когато се събере необходимата сума за здравните осигуровки, ще ви уведоми.

Тодор Кръшков

Епикризата на Христо от последния престой в болницата
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини