От х:

Днес в x:

Движение „Днес“ бута такса „електромер“

Димитър Илчев (вляво) и Симеон Тодев

Такса „електромер“ ще отпадне в новия закон за енергетиката, който сега минава през гласуване в Народното събрание. Това стана след настояване на гражданско движение „Днес“. Това заяви на пресконференция днес в Хасково координаторът на организацията за Югоизточна България Димитър Илчев.

За брифинга на движението били поканени всички народни представители от хасковския район, но в клуба на БТА пристигна само Емилия Масларова. Тя доведе и Драгомир Стойнев, шеф на комисията по труда и социалната политика в парламента.

„Искаме да поставим за обсъждане проблемите на града и да помогнем за тяхното решаване“, каза координаторът на движението за Хасково – художникът Симеон Тодев. Например проблемът със запрашения въздух, който всички дишаме. „Това се дължи преди всичко на отоплението с твърдо гориво. Алтернативите са отоплението с газ, фотоволтаичните панели. Това искаме – алтернативи, защото липсата им поражда монополите, срещу които се борим“, каза Тодев.

Той припомни, че в подписката срещу монополите, организирана от движение „Днес“, са са включили над 700 000 души в цялата страна.

„Имаме и конкретни резултати. Например освобождаването на хората от хватката на мобилните оператори. Промяната в закона, според която след изтичане на договора всеки абонат може да се откаже от услугите на даден оператор без неустойка, бе по наша инициатива“, припомни Димитър Илчев.

Емилия Масларова пък използва възможността да пробута на активистите на „Днес“ подписката с искане за референдума за Белене.

Гражданско движение „Днес“ осигурява юридически консултации и правна помощ по въпроси, свързани предимно с естествените монополи – ВиК, електроснабдяване, топлофикация, но също така и при взаимоотношения с банки, застрахователи, трудови спорове, проблеми със здравната каса, имотни измами.

Офисът на движението в Хасково е на ул. „Отец Паисий“ 25, ет. 2, офис 5. Телефонът е 038/590 284.

Тодор Кръшков

Емилия Масларова веднага предложи на активистите от "Днес" да се включат в подписката с искане за референдум за АЕЦ Белене
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини