От х:

Днес в x:

Професор откри първата изложба на Жени Господинова

Проф. Николов поздравява талантливата си ученичка Жени Господинова с първата й самостоятелна изложба

Проф. Никола Николов, преподавател по графичен дизайн във Великотърновския университет пристигна снощи в Хасково за откриването на първата самостоятелна изложба на неговата студентка Жени Господинова. Младата художничка е дъщеря на известния скулптор Господин Тенев-Гуспата, който снощи не криеше радостта си от първата публична проява на талантливата си дъщеря.

„Плакатът е част от изкуството „графичен дизайн“, което напоследък, за съжаление, не се радва на особена популярност в България“, каза пред гостите на изложбата в галерия „Форум“ проф. Николов. „Основата на плаката е вицът. А Жени има изключително чувство за хумор, тя непрекъснато се усмихва, както можете да се убедите сами“, добави професорът. Той пожела на Жени да развие таланта си и да има много поръчки в Хасково.

Изложбата на младата художничка включваше плакати на известни изпълнители. „Старала съм се да откривам положителното, хубавото, доброто“, каза Жени.

Само един от изложените във „Форум“ плакатите имаше подигравателен подтекст – кукичка, която виси от нотната стълбица на попфолка. В останалите си работи Жени е търсела свежия поглед към любимите изпълнители, метафора на изкуството им.

Тодор Кръшков

Свеж поглед към Тина Търнър
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини