От х:

Днес в x:

20 напират да строят в Бисер. Общината запорира имоти на Цигарената. Преглед на регионалния печат

Общината запорира имоти на „Хасково Табак”, пише в челно заглавие на първа страница „Хасковска Марица”. Запорът е заради висящи задържения на Цигарената към местната хазна и е поискан от общинската данъчна дирекция. В сайта на публичните съдебни изпълнители за продажба на търг са вписани два тютюневи склада – на бул. „България” и на ул. „Добруджа”.

В гръцко спират риболова заради наши бракониери, анонс над главата на вестника. Темата е водеща на 2-ра. В Гърция няма забрана за речния риболов по време на размножителния период, както е у нас. Гръците не си падали по речната риба, но нашите рибари отскачали до там. Много от тях разпъвали и бракониерски мрежи, което принудило властите да забранят риболова в отделни речни участъци и дори да сложат табели на български език.

Хлябът поскъпна с10 стотинки, друг акцент от първа страница. Увеличението е факт от вчера.

Военни тренират за Кабул в Куба-2, водещо зглавие на 3-та. Ученията на войската стресирали живеещите във вилната зона. „Като във война сме”, жалват се те.

Автомивките удариха джакпота заради кален дъжд, друго заглавие в броя. Едва смогвали да измият калните автомобили.

Трио „Кантабиле” даде тон на „Южна пролет”, темата на 4 страница. Музикантите откриха изложбата, посветена на литературните празници във фоайето на библиотеката.

Проф. Иван Стоянов: Лъжа, повторена 137 000 пъти, става канон, загавие на 5 страница. Тема на публикацията е отдавнашният спор за гроба на Левски и паметната плоча до църквата „Св. Петка Самарджийска” в столицата. Писателят Николй Хайтов посвети последните десетилетия от живота си на идеята, че Апостолът е бил погребан в олтара на този храм.

Швейцарският часовник изневери на шефа на ФИЛА, акцент от спортната старница. Закачка за вчерашното почти двучасово закъснение на президента на световната федерация по борба Рафаел Мартинети в Хасково. Спортният шеф е швейцарец.

20 фирми напират да сторят в Бисер, заглавие над главата в „Новинар юг”. Очаква се тези дни офертите да бъдат отворени и да се избере строител на къщите в пострадалото село. Темата е водеща на 2 страница.

Задигнаха сейфа на куриерска фирма, водещо на 3 страница. Обирът станал вчера, обраната фирма е димитровградска, за куриерски услуги – „Лео Експрес”. Задигнати са 346 лв.

Без противошапна ограда на границата с Турция, водещо на 4-та. Правителството се отказа от 181-километровата защитна ограда, защото разходите се оказали значително повече от отпуснатите миналата година средства.

На Мартинети и яйцето му борец, водещо на спортната страница. Друга закачка с шефа на борбата, който размаза бореца на репортерката от Дарик Росица Александрова. Като жест на колегиалност изданието пише, че шефът на световната федерация нарушил феърплея, като скрил в пестника си яйцето-борец.

Втора ферма за бизони стягат в Хасковско, заглавие на интервю с Илиян Василев, прокурист на „Евро-бизон”, на 6 страница.

„Младост” трябва да се покрие с изкуствена трева, заглавие на друго интервю на 7-а. То е с футболния треньор Антон Антонов.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини