От х:

Днес в x:

4 пъти повече пари за областта. Димитровград с лъвския пай

Хасковският баскетбол спечели финансиране през тази година

По програми от министерството на младежта, физическото възпитание и спорта, през тази областта е усвоила близо 4 пъти повече пари за спорт в сравнение с миналата. Тази равносметка направи експертът на МФВС за хасковска и кърджалийска област Силвия Тенчева. За цялата 2010-та, спечелените пари по програми са 110 хил лева. За 2011-та-395 хил лв.

Рязко нарасналата усвояемост се дължи най-вече на активността на община Димитровград. 340 хил от общо 395-те хиляди лева са спечелени от бригадирският град. С 90 хиляди от тях ще бъде реконструиран футболният стадион Миньор. Одобрени са средства и по друг мащабен проект на спортната инфраструктура.

Остатъкът от 55 хиляди лева е разхвърлян по микропроекти из спортните клубове, касаещи главно програмата „спорт за децата в свободното време“. Новият етап на програмата за 2012 година стартира от днес, съобщи г-жа Тенчева. Всеки лицензиран спортен клуб може да спечели до 10 хиляди лева за обучение на ученици в различни видове спорт. Програмата е изключително търсена от клубовете, защото освен свежи пари, дава възможност за селекция на спортни таланти. През миналата година финансиране получиха само три хасковски клуба и общо 10 от 22 кандидатствали.

Главното условие за кандидатстване е клубът да има валиден договор за ползване на спортна база и да няма задължения към държавата. Подробностите по програмата и подаването на документите стават в офиса на министерството на физическото възпитание и спорта в хасковската зала „Дружба“, до 1-ви декември 2011 г.

Г.Христов

Силвия Тенчева помогна на спорта в областта да увлече 4 пъти повече пари
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини