От х:

Днес в x:

В Автото показват майсторско шофиране, 12-класници-виртуози

14 ученици се включиха в състезанието

Майсторско шофиране по състезателен полигон показа днес гимназията по автотранспорт в Хасково. На фона на многото пишман шофьори по българските пътища, дванайсетокласници от училището показаха какъв трябва да бъде истинският майсторлък зад волана. Състезанието се наричаше виртуози на пътя и се организира за втора поредна година. В него се включиха 14 деца с личните си автомобили.

Автото организира състезанието защото се гордеят с подготовката която дават на възпитаници си и да покажат на останалите ефектно но безопасно шофиране, коментираха от школото.

Участниците бяха оценявани от жури от автоинструктори, преподаватели в гимназията и специалисти от СБА Хасково. Един от тях Димчо Латев, направи инструктаж и демонстративно преминаване на състезателното трасе. Изпитанията по него включваха преминаване през конуси, тип змийка, пренасяне на чаша вода от маса до маса без да се разлее, паркиране в гараж напред и назад. После пълен кръг на висока скорост и прекарване на десните гуми през две редици чаши поставени на земята. Накрая - паркиране за кантар. Гросмайсторската норма бе 1 минута. Латев го направи за 55 секунди.

Правдомир Шопов от Автото пое хвърлената ръкавица. Преподавателят яхна учебната Лада и скри шапката на рено-то на Димчо като го изпревари с повече от 5 секунди. Шопов обаче направи грешката да качи в колата 12-класничката Мария Евтимова, която в деня на Европа, 9-ти май, бе директор на гимназията. Както често става, една жена може да разсее и най-опитния шофьор и Правдомир бутна една чаша на финала.

Учениците обаче ги засрамиха и двамата. Хасан Хаджи Имам от 12 В клас взе дистанцията за 51 сек и 40 стотни. Той изпревари със само 24 стотни Азис Азис от 12 А -51.64. Трети се нареди Митко Бисеров също от 12 а с време 53.80. Първите трима ще получат предметни награди от училището по време на изпращането на абитуриентите на 11-ти май.

Г.Христов

Пренасяне на чаша с вода
Змийка
Преминаването през чашите

Финал за кантара
До западните коли се нареди и ладата на Правдомир Шопов
Директорът в Автото днес, 12-класничката Мария дава старт на състезанието
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини