От х:

Днес в x:

Малевци бият наред на волейбол, играят общински финал

Днес в Автото играха "Иван Рилски" и "Христо Смирненски"

Малките волейболисти на основно училище ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Малево побеждават наред в общинските училищни игри по волейбол. На този етап учениците от 5 до 7 клас, в отбори на момчета и момичета, ще играят на финал. Малевки ще се съревновават с отбора на „Шандор Петьофи“, а малевци с „Иван Рилски“.

Домакин на първенството е Професионалната гимназия по транспорт в Хасково. През следващите няколко дни там продължава първенството по волейбол и за другите възрастови групи – 8-10 и 11-12 клас.

Освен първенството по волейбол в общинските училищни игри са включени още 7 спорта – баскетбол, хандбал, шах, тенис на маса, бадминтон, лека атлетика, но на най-голям интерес се радва футболът. Мястото на срещите е различно. Състезанията се провеждат по правила от Министерството на образованието и науките, обясни Любомир Георгиев от общинската дирекция „Младежки дейности и спорт“. Надпреварите ще продължат до средата на април. За призовите тройки от спортовете във всички възрастови групи ще има грамоти, а за първенците – купи, допълни експертът.

Победителите от училищните игри ще се включат в областно първенство, след което е зоналното, а накрая – финалите, които ще бъдат в София.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини