От х:

Днес в x:

Англичаните обуха граничните ни джипове със зимни гуми за 47 бона

Великобритания плати 47 000 лв. зимните гуми на патрулиращите джипове по границата между България и Турция.

Документът за дарението беше подписан в сградата на граничния участък в Свиленград от зам.-посланика на Великобритания у нас Катрин Барбър и директора на Главна дирекция „Гранична полиция“ главен комисар Захарин Пенов.

Дарението от 228 гуми е по молба на Министерство на вътрешните работи на България, уточни Катрин Барбър.

Те са за 49 Ланд Роувъра и 8 Нисан Патфайндър на граничарите. Монтажът им също е поет от посолството, поясни Захарин Пенов.

За всяка държава е трудна ситуация, когато има прилив на голям брой емигранти. За България това е съвсем нов феномен и ние разбираме това. Затова и подкрепяме вашите усилия за справяне със ситуацията. Смятаме, че българските власти вършат много работа при трудни обстоятелства“, каза след подписването на декларацията за дарението Катрин Барбър. Тя поясни, че Великобритания остава в готовност да помага за справянето с бежанската криза у нас в рамките на решенията на Европейския съюз.

По последни данни на Гранична полиция от началото на годинатанезаконно преминалите българо-турската граница са 127 лица, от които 74 сирийци, 24 от Афганистан, а останалите са от други националности.

Цифрите сочат спад с почти два пъти в сравнение с предходната година, докладва на срещата главен комисар Пенов.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини