От х:

Днес в x:

Ремонт по български - с юмрук

Неговата............!

Секретни умения за ремонт на аварирали автомобилни двигатели разкриха бъдещите автомонтьори на родината в национално състезание в гимназията по Автотранспорт в Хасково. Когато нещо не върви и не знаеш защо, идва ред на запасната техника Made in Bulgaria. А именно: юмрук и благословия. Еднакво ефективна и лесна за усвояване както от тези които гледат двигателя като пън, така и от онези, които с един поглед могат да различат долна от горна гарнитура, например. 

40-те участника в състезанието се предполагаше, че могат много повече, но ремонтен екип в един от гаражите заложи на изпитаното „лечение“ на повредени устройства. Не стана ясно дали помогна, но във всеки случай не навреди. 

10 отбора от Южна България мереха сили в уменията за разглобяване, сглобяване и оправяне на автомобилни двигатели. За целта организаторите от Автото бяха разкрили 5 работни поста. В един например се регулираха клапаните на бензинови двигатели, в друг се сменяха съединители на Опел за норматив и т.н. В същото време на полигона отвън, се провеждаше състезанието по майсторско шофиране. Всъщност това са двете дисциплини на олимпиадата-най-добър майстор и най-добър шофьор. Най-добрите в това ученици и отбори се допускат до финалния кръг за цяла България. 

Хасковското Авто бяха настървени този път да стигнат последното стъпало на олимпиадата. През миналата година отборът им бе „прецакан“, според един от учителите по практика в училището. На регионалния кръг в Смолян, хасковлии вървели много добре, но на майсторското кормуване един от учениците не изпълнил два задължителни елемента, за които инструкторът не му напомнил. В резултат отбора на хасковската гимназия бил декласиран.

Г.Христов

Други умуваха без нерви
Трети само дето не целуваха машинката
Майстори
...и други майстори, но на пътя
В майсторското шофиране се решава съдбата на отборите
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини