От х:

Днес в x:

63-ма се съревновават за ВУЗ и стипендии за даровити деца

Те ще се състезават за стипендия за даровити деца

63 от най-добрите в испанския език ученици от страната, стартираха тази сутрин финалния кръг на националната олимпиада в езика на Сервантес. Тя се провежда в хасковската Езикова, която е и с една от най-многобройните „делегации“. Цели 8 деца се пребориха с жестоката конкуренция и се класираха за последния кръг. Техен прицел ще бъдат призовете за най-добрите. Понеже състезанието е от официалния календар на МОН, наградите не са за пренебрегване. 

Най-добрите 5-ма 12-класници получават оценка отличен, званието „лауреат“ и свободен вход до всеки ВУЗ, където има факултет по испански език. 

В другите възрасти, от 8 до 11 клас, най-добрите трима от всеки випуск получават сертификат, с който могат да кандидатстват пред съответните общини за отпускане на целогодишна стипендия за даровити деца. 

Олимпиадата продължава 4 астрономически часа. Олимпийците ще имат 3 задачи. Първата-четене с разбиране, следва граматически тест и накрая създаване на самостоятелен писмен текст. Децата сами разпределят времето за задачите си.

Г.Христов

Главна конкуренция на хасковлии ще бъдат участниците от старите и престижни гимназии в София и Пловдив
Хасковската армада е готова за победа
10 минути преди началото, напрежението нараства
Последни инструкции от квесторите
Организацията на Езиковата бе на ниво
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини