От х:

Днес в x:

Всеки мераклия годен за директор, най-годни в Автото

Временният директор на Автото инж. Стоянка Петрова не се яви на конкурса, но има цял рояк способни кандидати за поста и

22-ма кандидати за директор на държавни училища в Хасковско са се явили на писменият тест от от министерството конкурс и всички са били одобрени за финалното интервю, показа справка на Haskovo.net.
Разиграват се постовете на 4 държавни училища-на Механото и Автотранспорта в Хасково, професионалната гимназия в Димитровград и помощното училище в Харманли.

Финалното препитване е на 18-ти ноември. На него ще се явят хора, напълно компетентни в : „прилагането на нормативната уредба в системата на народната просвета и отговорностите на длъжността „директор”, каквато всъщност бе целта на писмения изпит. Всички кандидати са изкарали много добри оценки.

Най-много компетентни акумулира директорския пост на Автото. 9 бяха подали документи, 7 се явиха на писмения изпит и продължават в пакет напред.

Отсяването на толкова способни кандидати е оставено за устното препитване. Интервюто цели да установи управленска, организационната и комуникационната компетентност на кандидатите.

Най-общо, първото означава набелязване на очакваните резултати и начина на тяхното постигане, второто-организиране на текущата работа и определяне на приоритетите, а третото-убеждаване и мотивиране на подчинените.

В последното, специално в Автото имат сериозен проблем, защото това бе единственото от 4-те училища, което само свали бившия си шеф, обвинявайки го в методи на принуждението и толериране на лоши учебни практики.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини