От х:

Днес в x:

Ремонтират улицата убиец в Симеоновград

Депутатът Иван Петров и областният управител Румен Данев

Трите разбити улици в Сименовград, едната от които печално известната „Съединение“, ще бъдат асфалтирани със средства от държавния бюджет. За да се реши окончателно проблемът, до 10 дни ще бъде проведена среща между експерти от Министерството на околната среда и водите, Министерството на регионалното развитие и благоустройството и кмета на града Милена Рангелова. Това съобщи на брифинг депутатът от ГЕРБ Иван Петров. Той допълни, че имат обещанието на министъра на екологията Нона Караджова за финансиране на ремонта.

Належащата поправка на осеяната с дупки пътна настилка е бил обсъждан от народните представители на партията още месец преди катастрофата, при която загинаха шестима младежи. По настояване на депутатите ще бъде изградена канализация и улиците асфалтирани и без да бъде построена пречиствателна станция, задължително условие по проекта за развитие на селските райони, който трябваше да финансира ремонта.

Кметът Милена Рангелова не е търсела нашето съдействие. Не се е срещала с мен от началото на мандата ми, обясни областният управител Румен Данев. Единственото, което е правила, е да пише писма и то до 2009 година, допълни Иван Петров.

Ще бъде асфалтиран и участъкът Симеоновград-Гълъбово. Отчуждаването на имотите е стартирало. Средствата, с които ще бъдат компенсирани собствениците, около 10 000 лева, също са налице. Цялата пътна отсечка Харманли-Симеоновград- Гълъбово ще бъде ремонтирана до една година, допълниха от ГЕРБ.

Търсех финансиране на ремонта по всички оперативни програми, включително и за развитие селските райони. Бях получила обещание и от бившия премиер Сергей Станишев, коментира кметът на Симеоновград Милена Рангелова. Тя пътвърди, че не се е срещала с областния управител Румен Данев, но изрази увереност, че с общи усилия най-после казусът ще бъде решен.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини