От х:

Днес в x:

Пропаднала улица срути къща в Хасково

Дора Желязкова показва колабиралата постройка

Пропадането на Хасковската улица „Стоян Заимов“ предизвика срутване на ограда и част от къща. Греди и камънаци се стоварили върху паркиран отпред автомобил, който според съседите бил сериозно повреден. Понеже собствениците на къщата били в чужбина, комшиите се организирани и разчистили останките. На следващия ден пропадналия участък от улицата бил запълнен с чакъл, но от кого, „Заимовци“ не видели.

„Стоян Заимов“ е една от малкото хасковски улици които никога не са били асфалирани. Улицата бавно се свлича от едната си страна към основите на новопостроена кооперация. Преди 10-на дни обаче хлътнал значителен участък от платното от другата страна. Оградата на близката къща опасно се наклонила. Хора на адреса не живеели и нещата останали така в следващите дни. Една сутрин обаче, оградата се срутила заедно със стената на помощната постройка към къщата. Лавината строителни материали за малко не затрупали пешеходка, разказва Дорка Желязкова. Не такъв „късмет“ имала паркирана кола, чиито стъкла били изпочупени, а ламарини огънати.

Според Юмю Али, хората от улицата подавали многократни молби до съвета за асфалтиране на улицата. Оттам обаче им отговаряли, че улицата първо трябва да бъде канализирана. Стоян Заимов се оказа една от МНОГО МАЛКОТО хасковски улици, които са без канализация и тоалетните се извеждат в септични ями. ВиК Хасково обаче не може да кандидатства за финансиране за канализация на хасковски улици. Бенефициент на такива проекти може да бъде само общината.

С мотива, че няма канализация и не може да се асфалтира е и улицата с най-хубави дупки в Хасково-“Кричим“. На участък от 200 метра, екипът ни преброи 38 дупки. Размерите им затрудняваха дори и движение на ръчна количка. Според Янко Грозев, от 20 години уличката не е виждала и лопата нов асфалт и все още чака канализацията си. Мъжът ремонтираше велосипед-“не ми излиза по джоба да карам кола по тоя сокак“. Куриозното е че покрай разнебитената улица бяха паркиране десетки коли включително нови БМВ-та и Мерцедеси. Стопаните им били чести и уважавани клиенти на автосервизите.

Г. Христов

Стоян Заимов е без асфалт и канализация
Живущите на "Заимов" отчаяно укрепяват улицата откъм дерето със строящата кооперация
По улица "Кричим" виждат зор и ръчните колички
Янко сменил колата с велосипед. И той се повредил
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини