От х:

Днес в x:

Община Хасково получи от държавата имот за улица към новата търговска зона

Изображение 1 от 3

    Община Хасково получи от държавата безвъзмездно имота, на който трябва да бъде изградена улица странично от новия търговски център на ул. „Дунав“ и бул.“Раковска“.

    Това стана днес с правителствено решение. С акт на Министерски съвет от публична държавна собственост парцелът на ул. ,,Дунав“ № 19 - А става частна държавна собственост.

    Още преди време, за да бъде осигурено поемането на очаквания трафик към Ритейл центъра и останалите обекти, които в момента са в строеж, местната администрация поиска от държавата да предостави този имот в района.

    Ритейл паркът формира обособена търговска зона с търговска площ над 14 500 кв.м. и 450 паркоместа. Инвестицията в „Ритейл парк Хасково“ ще надхвърли 5 млн. евро, а за цялата търговска зона ще бъде над 15 милиона евро. След реализиране на инвестиционните намерения, се очаква да бъдат разкрити над 150 работни места.

    С друго от днешните си решения правителството отне от Министреството на отбраната земеделски земи, които се намират във областите Варна а и Хасково. Те ще бъдат включени в Държавния поземлен фонд.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      И
      И
      15 -8
      08:33, 24 ное 2022
      Долу Дечев....
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини