От х:

Днес в x:

Хасковлии събират пари за частна канализация, писнало им да чакат

    Живеещите в покрайнините на хасковския квартал Хисаря, където няма ни канализация, ни асфалт, поеха нещата в свои ръце. Част от обитателите по улица „Бяла Слатина“, около 15 семейства, са решили да си изградят канализация с техни средства. Хората вече са направили част от организацията. Разговаряли и с представители на EVN, за да се уверят, че няма да прекъснат захранването. Възнамерявали да се консултират и с ВиК.

    Един от по-дейните организатори по прокарването на канализация е Митко Христов. „От 7 г. живея на тази улица, но за тези години нищо не се е променило. Ползваме септични ями, което не е редно, а плащаме и данъци“, ядосваше се хасковлията. Той заяви, че възнамерява днес следобед да разговаря със зам.-кмета Велин Балкански, за да поиска позволение за прокарване на канализация.

    Според Христов по груби сметки каналът с дължина около 400 м ще струва между 5000 и 6000 лева. Така на семейство се падат по 300-400 лева. По негови думи през годините са писани множество жалби и са подавани редица сигнали в община Хасково с искане за канализация и полагане на асфалт. „Преди избори изсипват по малко чакъл, а дъждът го отмива и отива в дерето“, каза млада жена от „Бяла Слатина“.

    Междувременно днес общинският съветник Румен Стоянов отправи питане към кмета Добри Беливанов на какъв принцип се асфалтират улиците в града. Той изброи много крайни улици в Хасково, които са в плачевно състояние. „Хората дори не се молят за асфалт, молят се за чакъл“, обясни той, като показа и снимки от улиците, приличащи на селски сокаци.

    Потърсен за коментар, зам.кметът Велин Балкански заяви, че никой от проблемната улица не се е свързал с него. Той обеща да провери дали уличната регулация е реализирана и каква е възможността за изграждане на канализация там. По неговите  думи при изградените на частно тръбопроводи възниквали много проблеми, заради което е по-добре да се правят от общината. Балкански допълни, че е добре гражданите да си внесат писмено искането в кметството, за да получат официален отговор.

    Анета Кутелова 

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Ха
      Хасково
      17 -2
      16:37, 27 окт 2017
      Г-н Балкански ами ул.Панагюрище и за нея не знаете сигурно.Питайте шефа си той беше там и обеща.
    • 2
      Ни
      Никодимчо
      37 -2
      17:05, 27 окт 2017
      Еммм, тва е - плащаме данъци, такси, осигуровки, винетки, ДДС и накрая сами си правим пътищата, каналите, събираме си пари за лечение, пазим се от кучета, светим си с фенерчета, спасяваме се поединично... Държавата само взема, грижа - нула.
    • 3
      За
      Запознат
      28 -1
      17:49, 27 окт 2017
      Мога да се обзаложа, че тия некадърници Беливанов, Балкански, Тинчев и сие няма да направят и една улица канализация до края на мандата. Те преди 1 година излъгаха болярово, че почват канализация на целия квартал и после се скриха. Уж имали спечелен проект, ама се оказа че кмета го бил сънувал това - реално не го били подали още.
    • 4
      Пе
      Петър Янчев
      15 0
      19:53, 27 окт 2017
      Милите на Тимок си я изградихме преди 60 години.Чак сега се сетиха ,че няма канализация.И цяло лято изграждат 650 метра.Да не говорим за Болярово.Ако беше в община Минерални бани до сега сигурно и ОБОРИТЕ щяха да имат.
    • 5
      Ee
      Eeeeeeeeyyy
      18 -1
      20:13, 27 окт 2017
      Къде е тази държава. Къметеее дигай си задника от стола и се поразходи малко в крайните квартали и виж там хората със какво се борят.... сами си правят канализацията, асвалра и така нат.....
      И одгоре на това плащат данъци на държавата в което не съществува..... ЛЕШОВЕЕЕЕ!!!!
    • 6
      Тт
      ТТ
      7 -1
      21:47, 27 окт 2017
      "Той обеща да провери дали уличната регулация е реализирана и каква е възможността за изграждане на канализация там. "Това исках да се изясни в много от
      коментарите,които писах преди по темата.Знае ли изобщо МРРБ, че вилните зони са в "регулация"? Разбира се само за данъците.Сега нашите велики законотворци готвят още по-високи такси смет за крайните квартали.Не точно от Нова година, но след 2 - 3 ще се случи.Защо в Димитровград са с по-ниски данъци и по-ниски такси смет? Не цитирам кмета.Това е работа на местния парламент.Кмета не решава еднолично.Другото се спуска от горе.
    • 7
      Md
      MD
      9 0
      00:08, 28 окт 2017
      Време е хората от ул.Бяла Слатина, да се сьбудят и да продажат с действията за да постигнат целта си.Нека видим дали зам.кмета и кмета дали ще изпьлнят обещанията си пред изборни, а жителите на улицата не искат нищо друго освен нормални за инфраструктурата на града, изграждане на канализация за отпадьчни води и асфалтиране.
    • 8
      Св
      Свидетел
      6 -3
      08:54, 28 окт 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 9
      На
      наивник
      8 0
      08:57, 28 окт 2017
      браво за инициативата, но хората не са наясно че ще им искат проект и един куп документи и такси и не 5-6000, ами ако стане за 20 000 ще е добре, кожодери са общинските служители в архитектурата-въпреки това да пожелаем успех !
    • 10
      Да
      Да бе
      7 0
      12:36, 28 окт 2017
      Само проекта ще е 5000 лв. 2000 лв за надзор. 2000 за одобряване на проект и още толкова по инстанции. А пък за строителите да не говорим ....
    • 11
      An
      Anonimen
      1 0
      21:19, 28 окт 2017
      Не мисля с нещо да помогне общината на тази улица аз живея в същата улица от 58години и с 58 стотинки не е помогнала общината на тази улица водата е прекарана на чстни начала електричеството същото до таз година осмелихасе да сменят ул. Стълбове.просто се сещат за тез хора по време на избори да им замажат очите с по количка чакъл да насипят улицата и толкоз и сега няма да има никаква промяна госпот даим помогне на тез хора които живеят на таз улица...
    • 12
      Жи
      жител на града
      1 0
      13:29, 31 окт 2017
      В другите вилни райони положението е същото-няма канализация,няма асфалт-ИМА САМО ПРЕДИЗБОРНИ ЛЪЖИ и после -спасявайте се САМИ
    Последни новини