От х:

Днес в x:

12 °C

Инвестиция за близо 1,7 млн. лв пропада в кв.“Болярово“


  1 669 961.53 лева с ДДС. Толкова е инвестицията за доизграждането на канализацията в хасковския квартал „Болярово“. Преди 35 седмици беше направена първата копка на ремонтните работи. 1, 3 млн.лв от тях са осигурени от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към Министерството на околната среда и водите, остатъкът е съфинансиране от бюджета на община Хасково.

  Това е първият етап от проекта за доизграждане на канализацията в квартала. В него са обхванати десетина улици с обща дължина над 3 километра. Проектът трябваше да завърши за 70 календарни дни, но той не е приключил и до днес.

  Пробойна след пробойна по монтажното трасе, работниците от фирмата изпълнител на място не виждат края когато ще излязат от северната част на квартала.

  Последният инцидент е от събота вечер, когато майка с малко дете за малко не пострадали в отворила се след снега и дъждовете през миналата седмица дупка на ул. „Хан Кардам“.

  Тя е пресечка на една от главните улици “Драва Соболч“. И по нея има проблем. Пукнатина по положения преди десетина дни асфалт днес беше запълнена. „Проблемът е в трамбоването отстрана на фирмата изпълнител на строителните работи по канализацията“, категоричен е ресорният заместник-кмет Динко Тенев. Тази сутрин фирмата беше върната на място, за поправи нередностите. Кметът на Хасково Станислав Дечев пък е категоричен, че обектът няма да бъде приет, докато всичко не си дойде на мястото.

  Според хората от фирмата, която полага канала, огромният проблем е в старите ВиК итернитови тръби. „Като дантела са. Докато заровим и вече има пробойна. Ако едновременно с канала беше сменен и водонапорния тръбопровод тези проблеми нямаше да ги има“, категорични са изпълнителите.

  Изпълнител на строително-монтажните работи е ДЗЗД „Стоките“, а строителният надзор ще се осъществява от ДЗЗД „Топ Айди Хасково“.

  И днес до обяд от надзора не е дошъл никой. Да дойдат умните глави и да си свършат работата, не само с нас да си измиват ръцете, гневят се хората от фирмата-изпълнител, докато тонове пръст и камъни се изсипваха от камиона на компрометираните места.

  И хората от квартала са на мнение, че в цялостния проект куцат нещата „Трябваше най-напред да се реши проблемът с дерето на квартала, да обсъдят канализацията с гражданите, щяхме да им дадем идеи“, казва Атанас Станилов и заръчва: На проектанта на квартал „Болярово“ да му намерите дипломата и да я сложите в рамка. Всеки гражданин на града да чете и да знае кое проектирал тук похабяването на толкова държавни средства!

   

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (12)

  • 1
   Фо
   Фончо2
   36 -4
   19:46, 1 фев 2021
   Кражба колко може, буахххаа видими резултати
   • Ха
    Хахаха КУМГЕЙТА КУМГЕЙТА
    40 -8
    19:49, 1 фев 2021
    После гласувайте за Добрев и родата ще видите асфалт след 10 години хахаха
   • Ку
    КУМГЕЙТА
    34 -4
    19:54, 1 фев 2021
    Доцрев и сие не спира да краде Идват избори пак ще ви сапунисват боляровци. Ама тоя път КУМГЕЙТ АПАРТАМЕНГЕЙТ да не забравите че ще ходите години наред в кал
   • По
    Порчо
    25 -1
    03:20, 2 фев 2021
    Хайде да видим колко от тези 1,7 милиона се инвестират реално и колко отиват в джобовете на Дон Дебелян и Вождът Тиква от Банкя? А колко при братовчедите?
  • 2
   Бя
   Бяха обещания беше чудо
   22 -3
   19:57, 1 фев 2021
   Хахахха
  • 3
   Ка
   Как се прави по света ?
   14 -6
   21:36, 1 фев 2021
   При нас в Америка ни правеха улицата - 15 дни 3-тежки валяци набиваха баластра - пясък с 30% камъни ,
   Картонената ми къща се тресеше цялата .......
   Валяците почиваха 15 дни и пак набиваха 15 дни , непосредствено преди полагането на асфалта.
   .....
   Нищо не е мръднало с изключение на 2 кв.м бетонен тротоар който се пропука - изрязаха го и го подмениха
   • Пр
    При нас в Република
    15 -5
    22:21, 1 фев 2021
    абе я си стой при вас в Америка. Пишеш скрит в Боляровска дупка и се правиш на американец
   • и на нас Американците , и на Турците , и на Германците
    ...... и на нашите слуги от ГРОБ/ДуПиСе
    ......
  • 4
   Пр
   проектант
   29 -2
   22:54, 1 фев 2021
   Проекта може да е идеален , но когато половината пари са отишли по чекмеджетата на нощните шкафчета изпълнението ще е точно такова. С половин пари толкова бате.. яко се краде при герберасите.
  • 5
   Sa
   Sat
   20 -1
   09:55, 2 фев 2021
   Кой е изпълнителят? Теню и с-ие. Кой им даде поръчката? Т.н. Кмет Станю неострото. Къде отиват парите? В по-горе описаните хора и част за София.
   Но всичкия резил можеше да се предотврати, въпреки делнатите пари, ако надзора беше както трябва.
   Но със смотания кмет и заместници - толкова. А че Теню Сервитьора е безкрайно алчен и некъдърен, всеки го знае.
  • 6
   Гр
   Гражданин
   14 -2
   12:10, 2 фев 2021
   Работо, работа, работа. Видими резултати. Краденето от Герб, т.нар. кмет и Д.Д. край няма.
   Гласувайте отново за тях.
  • 7
   Ка
   Каренин
   12 0
   15:17, 2 фев 2021
   Естествено, че заедно с канала трябваше да се сменя и водонапорния тръбопровод. Тръбите са стари и изгнили. Нали след 1-2 месеца ще почнат постоянни пробойни по цялото ново трасе. Или ви е по-лесно като последните бунаци само да копате, ремонтирате, запълвате и пак наново. Прави се двойна и тройна работа, ама кво значение, нали не ги давате тея пари от джоба си. Верно работа, работа, работа ама трябва и малко акъл.

  Хороскоп за 26.02.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не проявявайте самоинициатива там, където са нужни колективни действия, ако искате да го приключите добре и в срок започнатото.Доверете се на партньорите си, говорете за намеренията си и търсете мнението им по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но не неприятна. Ще забравите за грижите и ще се заредите с много положителни емоции.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Постепенно се приближавате към целта си и не е изключено точно днес да я постигнете. Упоритата ви работа и непоколебимата увереност в успеха най-после ще бъдат удовлетворени. Не пропускайте да отбележите и подкрепата, която ви оказват най-близките ви хора. Покажете им своята признателност с недвусмислен жест.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не допускайте натовареността ви днес да попречи на вече уговорени срещи с приятелите ви. Финансовите резултати от дейността ви може да не са в границите, които предвиждате, но ще ги имате. Каквито и да са даденостите, предстоят ви хубави моменти. Има на какво да се радвате, ако не го виждате, жалко за вас.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Дистанцирайте се от всякакви дразнители и си осигурете творческа атмосфера край вас. Пред следващата седмица ви очаква разработването на определен проект, който започвате от днес. Сътрудниците ви ще останат удовлетворени от предложение, което правите и с готовност ще се включат в задачата.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Притесненията ви ще отпаднат и ще получите повече, отколкото сте очаквали. Едно ново начало ще промени отговорностите ви, като по-голяма част от тях ще се трансформират в нови. Ще създавате перспективни връзки и ще общувате с хора, които ще са ви от полза. Ще се радвате на добро настроение и ще успеете да направите и някой друг щастлив.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Търпението е ключа към успеха ви днес. С каквато и работа да се захващате, бъдете толерантни към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в дейност, която сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения с успехите си.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Разчупете леда в сърцето си, приемете любовта и загърбете всякаква злоба, завист и омраза. В професионален план нещата ви ще вървят блестящо, което ще предизвика доволство у вас. Направете малък подарък на любимия си човек, този жест на внимание ще подобри отношенията ви. Задръжте това топло усещане колкото се може по-дълго.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Амбицирани сте да постигнете мечтата си. Високите ви цели изискват и смелост, която очевидно не ви липсва. При затруднения не се колебайте да потърсите подкрепа. Настроението ви ще е приповдигнато и от вътрешното ви усещането за нещо вълнуващо и хубаво. Споделете го с любимите си хора и нищо няма да го помрачи.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете, доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате. Имате твърде много енергия и най-разумно ще е да я оползотворите.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Изразявайки увереността си, печелите привърженици и работата ви спори. Ще разширите възможностите си в бизнеса, ако откриете върху какво още да концентрирате енергията си. Ще ви предложат съдружие и ще споделите надеждата на някой за по-добро бъдеще. Любовта е до вас и ви вдъхновява.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  С роднини ще се радвате на придобивки и приятни вести. В бизнес-отношенията и общите начинания е добре да синхронизирате действията с партньорите си, за да ускорите развитията в своя полза. Високите ви амбиции ще ви мотивират да поемете повече отговорности, но с ясна цел - печалба.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако говорите за това, което интересува другите, и двете страни ще спечелят. Това е особено важно за тези от вас, които си търсят работа. Опитайте се да убедите работодателя си, че квалификацията която притежавате, ще ви позволи да допринесете за личния си успех и за този на фирмата му.Денят ви ще бъде слънчев, само малко повече хъс и ще успеете.
  26 фев 2021
  Последни новини