От х:

Днес в x:

Инвестиция за близо 1,7 млн. лв пропада в кв.“Болярово“


    1 669 961.53 лева с ДДС. Толкова е инвестицията за доизграждането на канализацията в хасковския квартал „Болярово“. Преди 35 седмици беше направена първата копка на ремонтните работи. 1, 3 млн.лв от тях са осигурени от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към Министерството на околната среда и водите, остатъкът е съфинансиране от бюджета на община Хасково.

    Това е първият етап от проекта за доизграждане на канализацията в квартала. В него са обхванати десетина улици с обща дължина над 3 километра. Проектът трябваше да завърши за 70 календарни дни, но той не е приключил и до днес.

    Пробойна след пробойна по монтажното трасе, работниците от фирмата изпълнител на място не виждат края когато ще излязат от северната част на квартала.

    Последният инцидент е от събота вечер, когато майка с малко дете за малко не пострадали в отворила се след снега и дъждовете през миналата седмица дупка на ул. „Хан Кардам“.

    Тя е пресечка на една от главните улици “Драва Соболч“. И по нея има проблем. Пукнатина по положения преди десетина дни асфалт днес беше запълнена. „Проблемът е в трамбоването отстрана на фирмата изпълнител на строителните работи по канализацията“, категоричен е ресорният заместник-кмет Динко Тенев. Тази сутрин фирмата беше върната на място, за поправи нередностите. Кметът на Хасково Станислав Дечев пък е категоричен, че обектът няма да бъде приет, докато всичко не си дойде на мястото.

    Според хората от фирмата, която полага канала, огромният проблем е в старите ВиК итернитови тръби. „Като дантела са. Докато заровим и вече има пробойна. Ако едновременно с канала беше сменен и водонапорния тръбопровод тези проблеми нямаше да ги има“, категорични са изпълнителите.

    Изпълнител на строително-монтажните работи е ДЗЗД „Стоките“, а строителният надзор ще се осъществява от ДЗЗД „Топ Айди Хасково“.

    И днес до обяд от надзора не е дошъл никой. Да дойдат умните глави и да си свършат работата, не само с нас да си измиват ръцете, гневят се хората от фирмата-изпълнител, докато тонове пръст и камъни се изсипваха от камиона на компрометираните места.

    И хората от квартала са на мнение, че в цялостния проект куцат нещата „Трябваше най-напред да се реши проблемът с дерето на квартала, да обсъдят канализацията с гражданите, щяхме да им дадем идеи“, казва Атанас Станилов и заръчва: На проектанта на квартал „Болярово“ да му намерите дипломата и да я сложите в рамка. Всеки гражданин на града да чете и да знае кое проектирал тук похабяването на толкова държавни средства!

     

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Фо
      Фончо2
      36 -4
      19:46, 1 фев 2021
      Кражба колко може, буахххаа видими резултати
      • Ха
        Хахаха КУМГЕЙТА КУМГЕЙТА
        40 -8
        19:49, 1 фев 2021
        После гласувайте за Добрев и родата ще видите асфалт след 10 години хахаха
      • Ку
        КУМГЕЙТА
        34 -4
        19:54, 1 фев 2021
        Доцрев и сие не спира да краде Идват избори пак ще ви сапунисват боляровци. Ама тоя път КУМГЕЙТ АПАРТАМЕНГЕЙТ да не забравите че ще ходите години наред в кал
      • По
        Порчо
        25 -1
        03:20, 2 фев 2021
        Хайде да видим колко от тези 1,7 милиона се инвестират реално и колко отиват в джобовете на Дон Дебелян и Вождът Тиква от Банкя? А колко при братовчедите?
    • 2
      Бя
      Бяха обещания беше чудо
      22 -3
      19:57, 1 фев 2021
      Хахахха
    • 3
      Ка
      Как се прави по света ?
      14 -6
      21:36, 1 фев 2021
      При нас в Америка ни правеха улицата - 15 дни 3-тежки валяци набиваха баластра - пясък с 30% камъни ,
      Картонената ми къща се тресеше цялата .......
      Валяците почиваха 15 дни и пак набиваха 15 дни , непосредствено преди полагането на асфалта.
      .....
      Нищо не е мръднало с изключение на 2 кв.м бетонен тротоар който се пропука - изрязаха го и го подмениха
      • Пр
        При нас в Република
        15 -5
        22:21, 1 фев 2021
        абе я си стой при вас в Америка. Пишеш скрит в Боляровска дупка и се правиш на американец
      • и на нас Американците , и на Турците , и на Германците
        ...... и на нашите слуги от ГРОБ/ДуПиСе
        ......
    • 4
      Пр
      проектант
      29 -2
      22:54, 1 фев 2021
      Проекта може да е идеален , но когато половината пари са отишли по чекмеджетата на нощните шкафчета изпълнението ще е точно такова. С половин пари толкова бате.. яко се краде при герберасите.
    • 5
      Sa
      Sat
      20 -1
      09:55, 2 фев 2021
      Кой е изпълнителят? Теню и с-ие. Кой им даде поръчката? Т.н. Кмет Станю неострото. Къде отиват парите? В по-горе описаните хора и част за София.
      Но всичкия резил можеше да се предотврати, въпреки делнатите пари, ако надзора беше както трябва.
      Но със смотания кмет и заместници - толкова. А че Теню Сервитьора е безкрайно алчен и некъдърен, всеки го знае.
    • 6
      Гр
      Гражданин
      14 -2
      12:10, 2 фев 2021
      Работо, работа, работа. Видими резултати. Краденето от Герб, т.нар. кмет и Д.Д. край няма.
      Гласувайте отново за тях.
    • 7
      Ка
      Каренин
      12 0
      15:17, 2 фев 2021
      Естествено, че заедно с канала трябваше да се сменя и водонапорния тръбопровод. Тръбите са стари и изгнили. Нали след 1-2 месеца ще почнат постоянни пробойни по цялото ново трасе. Или ви е по-лесно като последните бунаци само да копате, ремонтирате, запълвате и пак наново. Прави се двойна и тройна работа, ама кво значение, нали не ги давате тея пари от джоба си. Верно работа, работа, работа ама трябва и малко акъл.
    Последни новини