От х:

Днес в x:

20 °C

Инвестиция за близо 1,7 млн. лв пропада в кв.“Болярово“


  1 669 961.53 лева с ДДС. Толкова е инвестицията за доизграждането на канализацията в хасковския квартал „Болярово“. Преди 35 седмици беше направена първата копка на ремонтните работи. 1, 3 млн.лв от тях са осигурени от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към Министерството на околната среда и водите, остатъкът е съфинансиране от бюджета на община Хасково.

  Това е първият етап от проекта за доизграждане на канализацията в квартала. В него са обхванати десетина улици с обща дължина над 3 километра. Проектът трябваше да завърши за 70 календарни дни, но той не е приключил и до днес.

  Пробойна след пробойна по монтажното трасе, работниците от фирмата изпълнител на място не виждат края когато ще излязат от северната част на квартала.

  Последният инцидент е от събота вечер, когато майка с малко дете за малко не пострадали в отворила се след снега и дъждовете през миналата седмица дупка на ул. „Хан Кардам“.

  Тя е пресечка на една от главните улици “Драва Соболч“. И по нея има проблем. Пукнатина по положения преди десетина дни асфалт днес беше запълнена. „Проблемът е в трамбоването отстрана на фирмата изпълнител на строителните работи по канализацията“, категоричен е ресорният заместник-кмет Динко Тенев. Тази сутрин фирмата беше върната на място, за поправи нередностите. Кметът на Хасково Станислав Дечев пък е категоричен, че обектът няма да бъде приет, докато всичко не си дойде на мястото.

  Според хората от фирмата, която полага канала, огромният проблем е в старите ВиК итернитови тръби. „Като дантела са. Докато заровим и вече има пробойна. Ако едновременно с канала беше сменен и водонапорния тръбопровод тези проблеми нямаше да ги има“, категорични са изпълнителите.

  Изпълнител на строително-монтажните работи е ДЗЗД „Стоките“, а строителният надзор ще се осъществява от ДЗЗД „Топ Айди Хасково“.

  И днес до обяд от надзора не е дошъл никой. Да дойдат умните глави и да си свършат работата, не само с нас да си измиват ръцете, гневят се хората от фирмата-изпълнител, докато тонове пръст и камъни се изсипваха от камиона на компрометираните места.

  И хората от квартала са на мнение, че в цялостния проект куцат нещата „Трябваше най-напред да се реши проблемът с дерето на квартала, да обсъдят канализацията с гражданите, щяхме да им дадем идеи“, казва Атанас Станилов и заръчва: На проектанта на квартал „Болярово“ да му намерите дипломата и да я сложите в рамка. Всеки гражданин на града да чете и да знае кое проектирал тук похабяването на толкова държавни средства!

   

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (12)

  • 1
   Фо
   Фончо2
   36 -4
   19:46, 1 фев 2021
   Кражба колко може, буахххаа видими резултати
   • Ха
    Хахаха КУМГЕЙТА КУМГЕЙТА
    40 -8
    19:49, 1 фев 2021
    После гласувайте за Добрев и родата ще видите асфалт след 10 години хахаха
   • Ку
    КУМГЕЙТА
    34 -4
    19:54, 1 фев 2021
    Доцрев и сие не спира да краде Идват избори пак ще ви сапунисват боляровци. Ама тоя път КУМГЕЙТ АПАРТАМЕНГЕЙТ да не забравите че ще ходите години наред в кал
   • По
    Порчо
    25 -1
    03:20, 2 фев 2021
    Хайде да видим колко от тези 1,7 милиона се инвестират реално и колко отиват в джобовете на Дон Дебелян и Вождът Тиква от Банкя? А колко при братовчедите?
  • 2
   Бя
   Бяха обещания беше чудо
   22 -3
   19:57, 1 фев 2021
   Хахахха
  • 3
   Ка
   Как се прави по света ?
   14 -6
   21:36, 1 фев 2021
   При нас в Америка ни правеха улицата - 15 дни 3-тежки валяци набиваха баластра - пясък с 30% камъни ,
   Картонената ми къща се тресеше цялата .......
   Валяците почиваха 15 дни и пак набиваха 15 дни , непосредствено преди полагането на асфалта.
   .....
   Нищо не е мръднало с изключение на 2 кв.м бетонен тротоар който се пропука - изрязаха го и го подмениха
   • Пр
    При нас в Република
    15 -5
    22:21, 1 фев 2021
    абе я си стой при вас в Америка. Пишеш скрит в Боляровска дупка и се правиш на американец
   • и на нас Американците , и на Турците , и на Германците
    ...... и на нашите слуги от ГРОБ/ДуПиСе
    ......
  • 4
   Пр
   проектант
   29 -2
   22:54, 1 фев 2021
   Проекта може да е идеален , но когато половината пари са отишли по чекмеджетата на нощните шкафчета изпълнението ще е точно такова. С половин пари толкова бате.. яко се краде при герберасите.
  • 5
   Sa
   Sat
   20 -1
   09:55, 2 фев 2021
   Кой е изпълнителят? Теню и с-ие. Кой им даде поръчката? Т.н. Кмет Станю неострото. Къде отиват парите? В по-горе описаните хора и част за София.
   Но всичкия резил можеше да се предотврати, въпреки делнатите пари, ако надзора беше както трябва.
   Но със смотания кмет и заместници - толкова. А че Теню Сервитьора е безкрайно алчен и некъдърен, всеки го знае.
  • 6
   Гр
   Гражданин
   14 -2
   12:10, 2 фев 2021
   Работо, работа, работа. Видими резултати. Краденето от Герб, т.нар. кмет и Д.Д. край няма.
   Гласувайте отново за тях.
  • 7
   Ка
   Каренин
   12 0
   15:17, 2 фев 2021
   Естествено, че заедно с канала трябваше да се сменя и водонапорния тръбопровод. Тръбите са стари и изгнили. Нали след 1-2 месеца ще почнат постоянни пробойни по цялото ново трасе. Или ви е по-лесно като последните бунаци само да копате, ремонтирате, запълвате и пак наново. Прави се двойна и тройна работа, ама кво значение, нали не ги давате тея пари от джоба си. Верно работа, работа, работа ама трябва и малко акъл.

  Хороскоп за 10.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще отделите повече време на проблем, за който не сте подозирали, че може да се появи. Проявете разбиране и към нуждите на близък човек, помогнете му. Финансови придобивки ще дойдат тъкмо навреме и ще подпомогнат намеренията ви за ремонти или предстоящо пътуване. Не предизвиквайте никого днес, бъдете по-отстъпчиви.
  10 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Имате реален поглед върху събитията около вас, но освен това е нужно и да се действа. Ще постигнете повече, ако разумно разпределяте енергията си и не се хвърляте в излишни посоки, гарантиращи ви само умора. Нова любов ще вълнува някои от вас. Поне за сега запазете за себе си това хубаво чувство и не го обсъждайте с никого.
  10 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Моментът е подходящ да проявите твърдост и да действате безкомпромисно. Имате увереност в себе си, че действате правилно, остава само да я превърнете в действие. Не се колебайте - шансовете са на ваша страна. Резултатите ще впечатлят дори и вас. Помислете за бъдещи начинания. Откриват ви се много възможности в тази насока.
  10 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  През днешния ден бъдете достатъчно внимателни, не говорете неща, които можете да премълчите. Не е изключено някой от обкръжението ви съзнателно да ви въвлече в конфликтна ситуация. Добри новини ще разведрят настроението ви и ще ви посветят в нови за вас начинания. Следвайте своя вътрешен глас.
  10 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Хвърлете цялата си енергия в делата, които движите.Успехът си заслужава усилията. Ако успеете да заинтригувате и по-висшестоящи - тогава триумфът ви ще бъде пълен.
  10 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Отдавате голямо значение на професионалната си заетост и с право. От днешните ви срещи ще зависят доходите ви, което ви прави още по-отговорни. Благодарение и на добрата ви организация, ще повишите ефективността на труда си и ще подобрите климата сред колегите си и в къщи.
  10 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очаква ви емоционално наситен ден сред приятна компания. Настроени сте доста купонджийски и без съмнение се чувствате добре на всяко място. Имате нужда от разтоварване, затова използвайте отдаващият ви се случай. Успехи сред противоположния пол ще ви накарат да се чувствате още по-добре. Не се колебайте да предприемете първата стъпка.
  10 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С поведението си ще събудите интереса на околните. Не всичко ще бъде по вкуса ви, но не си разваляйте настроението. Делата ви се развиват добре и вие много скоро ще го усетите. Имате възможността да започнете работа по проект, който отдавна ви привлича.
  10 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес настроението ви е променливо и това се отразява на държанието ви с околните. Не допускайте обаче емоциите да влошат отношенията ви с хора, на които държите. Усамотете се и се заемете с нещо, което ви е приятно и ви разтоварва. Бъдете сигурни, че ако поговорите спокойно с близък човек за онова, което ви тревожи, ще се почувствате значително по-добре.
  10 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С мнителното си отношение към околните сте в състояние да провалите добрите им намерения. Мислете позитивно и не пречете на онези, които следват логиката на целите си. Проявете разбиране и по финансов проблем, решаването му изисква време. Но не всичко днес е стрес, ще се радвате на добро развитие на делата си в професионален план.
  10 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
  10 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Дори плановете ви за деня не включват делова активност ще се наложи да я проявите. Възможността, която ви се открива не е за изпускане и със сигурност ще съжалявате, ако не се възползвате по най-добрия начин. Ранния следобед ви очаква приятна изненада, този път свързана с интересуваща ви личност.
  10 май 2021
  Последни новини