От х:

Днес в x:

Гришо се задъха на старта във Франция

Първата ни ракета Григор Димитров стартира успешно участието си на Чалъндж турнира във френския град Шербург, като надигра трудно със 7:6 (7:3), 7:6 (7:4), Давид Гуез от Франция.

Мачът бе изключително оспорван, като Григор на два пъти пропусна отлични възможности да пробие. Това все пак се случи в 11-ия гейм, когато българинът се възползва от леко колебание в сервиса на своя съперник и поведе с 6:5. Тогава обаче, вместо да затвори първия сет в своя полза при свой сервис, той допусна връщане на пробива и се наложи да се играе тай-брек.

В него обаче Димитров бе безгрешен и спечели категорично със 7:3.

Във втория сет играта на Григор бе на приливи и отливи и на два пъти се наложи да спасява точки за пробив на своя съперник. Все пак французинът успя да се пребори за пробив при 4:3, но този път Григор отговори моментално и взе следващите два гейма. Така отново се стигна до тай-брек. В него българинът показа класа и спечели със 7:4, с което взе и мача.

Така Димитров продължава в следващия кръг на турнира, където го очаква дпобедителя измежду Жослен Уана (Франция) и Иво Минар (Чехия).

Григор играе за награден фонд от 42 500 евро, акто е фаворит за титлата и е поставен под номер едно в схемата на турнира.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини