От х:

Днес в x:

Баскетбола, хандбала и аеробиката намериха пари

Аеробиките от Мега Спорт се финансиратза втори път

В илюстрация на поговорката който търси намира, три спортни клуба от Хасково намериха пари от спортното министерство за развиване на спорт сред подрастващите. В програмата начално обучение за спорт, по 4 хиляди лева получават хандбален клуб „Хасково“ жени и клуб по аеробика „Мега Спорт.“ Отличникът обаче е баскетболен клуб „Хасково“ който ще усвои 5 000. Това се оказва и най-многобройният спорт в града. В детските и юношески гарнитури са ангажирани близо 100 деца, похвали ги експертът на спортното министерство Силвия Тенчева. В Хандбала пък има 10 отбора-от 10 годишни деца, до жени.

Аеробиките от „Мега Спорт“ пък участват и печелят проекта за втора поредна година. Трите клуба са единствени с одобрено финансиране от десетки подадени проекти. Отчасти причината за това е липсата на проблеми със спортната база. За участие в проекта бе необходим валиден договор за ползване на зала, нещо което не е проблем за спортове развивани в Спортното училище. Мега спорт пък има собствено помещение на „Илинден“. Останалите хасковски клубове „висят“ със спортните си бази заради изтекли договори.

Прави впечатление че за разлика от предходни години сега проектите са с по-голямо финансиране. Единствените два одобрени димитровградски клуба-по борба и по футбол, усвояват съответно 5 и 7 хиляди лева. „Бригадирите“ обаче са взели и единствения проект за „спорт през ваканциите“. 3 600 лева за да занимават учениците през ваканцията ще усвои клубът по тенис на маса Аста 91. Баскетболът в Меричлери, джудото в Тополовград и тенисът на маса в Симеоновград са другите финансирани спортове от областта.

Програмата стартира от 1-ви февруари.

Г.Христов

Баскетбола е най-масовия спорт на Хасково

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини