От х:

Днес в x:

Задавиха паяка с жълти стотинки. Общините отсвириха РСО „Марица”. Преглед на печата

Паяк мотае Боряна 2 ч. заради жълти стотинки, пише във водещо заглавие на първа страница „Новинар юг”. Хасковлийката Боряна Мариновска се ядосала, задето паякът й вдигнал беемвето и го откарал на наказателния паркинг. Решила да плати 35-те лева в монети от 5 стотинки. Последвала суматоха, в крайна сметка парите все пак били преброени и приети.

Булдозер за 3 вили на Тенчо Василев, акцент над главата на вестника. Имотите на бившия служител в „Пътни такси и разрешителни” да бъдат съборени, разпоредили инспектори от РДНСК.

Излипсваха 500 гимназисти, друго заглавие от 1-ва. Толкова са намалели учениците със завършен 7 и 8 клас в областта за последните две години.

Рестарт на делото за трагедията в Охрид, заглавие от 2-ра. Окръжните магистрати връщат в Димитровград делото срещу Боряна Георгиева, организирала фаталната екскурзия. Миналата година тя бе осъдена на глоба от 4500 лв.

Иван Петров: Защо лидери на ДПС бяха на тютюнджийския протест, челно заглавие на 2 страница. Лидерът на ГЕРБ вчера даде пресконференция, на която обясни, че правителството отпуска 70 млн. лв. за бранша до август, а до края на годината – още толкова. Парите се дават, за да могат хората да се насочат към отглеждане на други култури.

Отмяна на синята зона иска новото мнозинство, пише още на страницата.

Галина атакува рекорда на 60 метра, акцент от спортната страница. Харманлийската лекоатлетка Галина Николова постигна резултат 7.62 секунди на 60 метра в зала „Фестивална”. Досегашният й личен рекорд бил 7.75 сек.

8000-годишно убийство разкри антрополог, пише на 12 страница. Според проф. Йордан Йорданов намереният край Крум скелет е на дете, което е било убито в гръб.

С врътки назначават шефове в дирекция „Земеделие”, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Вместо открит конкурс, шефовете в дирекцията били назначавани с тристранни споразумения.

Общините отсвириха РСО „Марица”, водещо заглавие на първа страница в броя. Повечето от тях спрели плащането на членския си внос, а някои смятат, че е безсмислено да членуват в организацията. Новият шеф на сдружението е харманлийският кмет Михаил Лисков, който заема поста на досегашния – кмета на Хасково Георги Иванов. Изпълнителен директор остава Райна Йовчева.

Съветници: защо са пренасочвани пари без наше знание, друг акцент от 1-ва. Става дума за вчерашното заседание на постоянната комисия по териториално и селищно устройство. Според нейни членове са били пренасочвани пари от едно перо на бюджета в друго без съгласието на ОбС.

Свалят двойно такса смет, заглавие от 2 страница. Предложението е на Златко Марчев, ще се гледа в петък на заседанието на ОбС.

Отърват хасковлии от Синята зона, интерпретира вчерашната новина изданието в челен материал на 3 страница. Новото мнозинство иска и отмяна на глобата с фиш от 50 лева.

Пиянска вечер отне три човешки живота, тема на публикация на 4 страница. Вчера в окръжния съд в Хасково тръгна дело срещу Иван Димитров, който при шофиране след употреба на алкохол затри трима свои приятели. Инцидентът стана през месец май миналата година край Ивайловград.

Хасково II почва официално на 1 февруари, акцент от спортната страница. Информацията е от шефа на клуба Митко Ламбов.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини