От х:

Днес в x:

Бойко: Подкрепяме Димитровград, защото има смисъл за страната

Печеливш екип-Плевнелиев, Борисов, Димитров

В приоритетите на правителството е да подкрепя важните за страната обекти и тези региони за които имат смисъл. Сред тях и Димитровград. Това заявиха със взаимно допълване премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Днес те откриха новата пречиствателна станция на града, построена по програма ИСПА за 11.6 млн лева.

Според Борисов този проект е бил умишлено забатачен проект, както и магистрала Люлин. Загубени са милиони. Правителството обаче успяло да ги свърши в срок и да отвори вратата за усвояване на още евро милиони.

„Усвояваме европейските пари 6 пъти по бързо от правителствата от предишните 8 години. Никой няма да ни даде пари за „Марица“, ако не завършим Тракия и Люлин“ допълни Бойко и анонсира че започва още два етапа по автомагистрала „Марица“ през юни.

В похвалните слова се включи и кмета на Димитровград Стефан Димитров. Той благодари на министър Плевнелиев и областният управител на Хасково Румен Данев, че са помръднали станцията от мъртвата точка. „Никой не вярваше че ще я завършим. Ние я завършихме заедно с довеждащият път, което ще облагодетелства и останалия бизнеса в района“. До три месеца щяла да бъде завършена канализацията на левия бряг на Марица, спряна заради отказа на немците от „Хайткамп“ да си изпълнят обекта. „Сега го работи чисто българска фирма. Понякога трябва да се обърнеш към своите за да се случат нещата“, каза димитровградския кмет.

Димитровград е първата от трите пречиствателни станции за отпадни води които трябва да се открият по Марица. През февруари се открива тази в стара Загора, а през април тази в Хасково. Таксата пречистване ще се поеме от абонатите. Оскъпяването за Димитровград е 35 стотинки, за Хасково прогнозите са между 50 и 90 стотинки в зависимост дали е битов абонат или индустриален обект.

Още за новата придобивка на Димитровград, вижте в нашия видеорепортаж

Г.Христов

Станцията струва 11.6 млн евро
Премиерът инспектира съоръженията
Традиционната захранка
Кулминацията за един политик
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини