От х:

Днес в x:

Премиерът: Политиците ни са рискови, да се подслушват

Борисов предупреди да не се има доверие на политиците

Българският политик е рисков. Той може да извършва престъпление, не обикновения човек. Него няма защо да го следят със СРС-та. Това отговори премиерът Бойко Борисов на въпроси относно скандала с подслушвани телефонни разговори между замминистри и депутати и шефа на митниците Ваньо Танов.

„Не мога да забраня на депутатите да говорят с държавните структури. Да няма да седят само в парламента и да вдигат ръка“ обясни Борисов. За него това че Искра Фидосова/депутат/ е питала Ваньо Танов „какво става с нейният човек“ е напълно нормално. „Човекът е от нейната област. Питала, отговорили че искарал 2.90 на изпитите. И този човек не е назначен“ допълни Борисов. Това доказвало че управляващите не лобират за „свои“ хора. Бойко не подслушва, прокуратурата подслушва, когато има съмнение че се извършва престъпление изпрати обяснение към Иван Костов, премиерът Борисов. А това че се подслушвали министри и депутати, не било страшно. „Ако се съберат данни за престъпления отиват на съд, ако не-нещата се прекратяват“. Бойко дори благодари на Атака за пиар кампанията която му урежда. „И да искам, не мога по-добре да убедя избирателя че ние не назначаваме свои хора. И правим това което обещаваме“ допълни той. Поради тази причина държал на постове хора и от тройната коалиция. Когато няма нови кадърни личности, нови кадри не се назначават.

Защо подслушват само Ваньо Танов? „Вероятно са пробили неговия телефон. Сега техниката е много напреднала. Сега се се подготвили по-добре“ коментира Борисов без да уточни кои „те“ има в предвид.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини