От х:

Днес в x:

Горял паткарник пламна пак. Причината-тайна

Паткарникът край Каснаково става известен с пожарите си. Снимката е от 2007-ма година

Пожар в паткарник край село Каснаково причини сериозни материални щети и изгори голям брой патета. По първоначални данни от областната противопожарна служба, огънят избухнал внезапно към 16 часа и се разразил дотолкова, че се сринал дори част от покрива на хале за отглеждане на птици. Час по-късно пожарът бе овладян.Два противопожарни автомобила и полицейска патрулка се прибираха от обекта. 

Пожар е нямало, гласеше версията на хора от фермата пред пристигналите репортери. Циганин бил дал фалшив сигнал.

Снимките на Haskovo.net обаче свидетелстват че пожар все пак е имало. Поне три клетки на едно от халетата бяха сериозно обгорени. От паткарника обаче отказаха информация и не допуснаха снимачния ни екип. Мотивът бе, че в зоната на паткарника се влиза само с разрешение на собствениците, ДОРИ и ако става дума за контролни органи или спасителни служби. Излиза че собствениците са разрешили любезно на противопожарните команди да загасят фермата им с парите на данъкоплатците.

В обстановка на концлагер, под неспирно лаещи каракачански овчарки, нелюбезно ни казаха да си ходим незабавно.

Справка с архивите ни показа, че птицефермата край Каснаково е на фирма "Челебиев". На 29 юли 2007-ма година, тя влиза  в новинарските хроники с друг пожар. Тогава изгарят 18 хиляди бали слама и са нанесени сериозни материални щети.

Разследването на причините за днешния пожар продължава. От областната противопожарна служба казаха, че случаят вече не е техен. Повече информация трябвало да се търси от пресцентърът на МВР Хасково.

Б.Р. Въпреки твърденията на хората от фермата, пожарът се е случил в действителност при това с големи щети. По информация от пресслужбата са изгорели 2000 броя птици и 180 кв метра покривна конструкция. Причината е посочена като "строителна неизправност". 

Г.Христов

Снегът и пожарната бе угасила таз вечерния пожар. Следите остават
Телени огради и кучета пазят зоната на фермата. В нея дори и контролните органи влизат с разрешение на собствениците, гласи надписът на вратата
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини