От х:

Днес в x:

Димитър Кирчев с изложба в Хасково за юбилей

Димитър Кирчев показа 27 живописни платна в галерия „Форум” за своя 60-годишен юбилей. Роденият в Хасково автор откри изложба в родния си град за първи път.

Експозицията е ретроспективна и показва различните му творчески търсения. Почитателите на изобразителното изкуство видяха емблематичните за художника кукерски маски.

Те са символ на доброто, което преборва злото, носят позитивна енергия и затова често се връщам към тях, сподели художникът. Той допълни, че му е хрумвало е да подреди изложба в Хасково, но през годините имал други приоритети и отлагал във времето.

Димитър Кирчев е роден в Хасково през 1950 година, но 7-годишен заминава със семейството си в Пловдив, където живее и до сега.

Има участия в много национални изложби, както и в тези на Дружеството на пловдивските художници. Показвал е свои творби в изложби на съвременно българско изкуство в Лондон, Милано, Виена, Истанбул и др. Член на СБХ, както и на "Международната асоциация за пластични изкуства" (АИАП) – Юнеско. Негови картини са притежание на Националната художествена галерия, Софийска градска художествена галерия, ДХГ-Пловдив, колекция “Мацумае” Япония, колекция “ Стоичков” – Барселона и други частни колекции в Австралия, Белгия, Канада, Израел, Франция, Германия, Гърция, Русия, Тайван, Турция, Швейцария.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини