От х:

Днес в x:

Лекари и фармацевти във война. Помиярите пак плъзнаха.Преглед на регионалния печат

"Лекари и фармацевти във война за илачи" водещо заглавие в "Хасковска Марица". Лекари от Димитровград обвиниха аптекарите, че продават безразборно лекарства без рецепти-нещо абсолютно забранено от закона. Във всяка аптека си има регистър какво и на кого е продадено, контрират аптекарите. Те не отричат, че има единични такива случаи, но посочват и причините заради които хората подминават джипито по веригата-чакане на опашки с часове за преглед, изписване на много скъпи лекарства които хората нямат пари да си купят. За някои хора, най вече пенсионери е важно да спестят потребителската такса/ 2.40/, която пък се явява напълно излишна за хронично болни които от години пият едни и същи лекарства. Истинския проблем обаче е склонноста на българина към самолечение. Точно затова става още по непонятно защо лекарите припознаха за враг фармацевтите. И по меродавна българска традиция не посочиха нито един конкретен случай и нито една конкретна аптека. Ей така, ако може журналистите да извадят кестените от огъня-те само"предупреждават по принцип". По принцип след 3 млрд години слънцето ще стане супер нова и ще погълне Земята,така че всичко което правим е безсмислено и най-вече подобни пресконференции.

Иначе сериозната тема за аптеки, лекари и лекарства е развита на цялата страница 4-та в "Хасковска Марица"

"Полицайка изтърва пистолет във WC" Гранична полицайка отишла до тоалетна и след това се оказало че пистолетът го няма. Действието се развива на Капитан Андреево. Цялата гранична полиция от два дни търси служебния "Макаров", засега напразно.

"Елин Топузаков няма да гледа Мундиал 2010" Гордоста на футбола в региона, димитровградския стожер на Левски Топчо, обяви че футболът не му е приоритет нищо, че днес почва провеждащото се веднъж на 4 години световно първенство. Как може ако си в светинята "Левски" да те интересуват някакви си Бразилия и Аржентина? Пък и Топчо има такава хубава жена със склонност към събличане-естествено че ще гледа нея! А, и Топчо ще става треньор. Това научаваме на страница 8-ма, но от дописката там пак ще ви бъде трудно да откриете защо това му пречи да гледа мондиала. И с какво е заслужил Топчо да е в заглавие на първа страница, още повече че жена му я няма до него на снимките.

И още по темата Мундиал 2010: "20 квадрата екран за световното на Фантазия", научаваме от водещия материал на страница 3-та. Навсякъде цари сериозна организация за посрещане на запалянковците пред ТВ екрани. Повечето заведения в областния град са се оборудвали с по-големи монитори. След като хляба поевтиня, сега идва и гарантираното зрелище. Пък както са казали римляните Хляб и Зрелища, бюджетът може да почака.

"Солариумите водят до рак" стара истина възкръснала като водещо заглавие във вестник "Новинар Юг" Дерматологът от онкодиспансера д-р Филев предупреждава че търсенето на прекален загар води понякога до тежки последствия. Както е и със всяко друго нещо и тук прекаляването е в основата на евентуален проблем.

"Помияри пак стряскат хасковлии". Глутници бездомни кучета по 5-6 шестват из Орфей. От общината обявяват че до изграждането на приюта няма да ги пипат. За приюта има проект, но се търси финансииране. Междувременно оставени на воля, 4-ногите приятели на човека се плодят подпомогнати от нарастващата храна през лятото. Проблемът с кучетата винаги си проличава през зимата, когато храната свърши, а популацията се е увеличила.

"Джипита срещу аптекари"-на страница 2-ра, "7 години решетки за рекет в бяла яка" на страница 3-та. От водещия материал на криминалната страница научаваме за почти светкавичната присъда, която хасковския окръжен съд наложи на бившия замшеф на НВМС Леонид Лавчев. Той бе обвинен в изнудване и рекет на местна млекопреработвателна фирма. За няколко заседания съдът го призна за виновен и го прати за 7 години зад решетките. Тоест ЩЕ го прати, защото докато не свършат обжалванията Лавчев ще си се разхожда свободно. Така е в България.

"Над 40 аборта за 5 месеца" алармира вестникът. Вече и в хасковското АГО може да се парви аборт по желание. Само че голямата бройка е заради спонтанните аборти главно на жените от малцинствата. Те не са чували за неща като консултация и често губят децата си. Като цяло обаче българките са спрели да правят аборти или поне драстично са ги намалили. Белег за повишена полова култура.

Интересното е, че на спортната страница-нито ред за Мондиала по футобл. Все едно че следващия уикенд има друг. За световното ще научите само ако решите да четете Емо Траилов. Бившия изпълнителен директор на вече бившия отбор "Хасково" се изявява като коментатор и ще има своя собствена колонка.

Това бе по-интересното в днешния печат.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини