От х:

Днес в x:

3 °C

Свенливо проституцията у нас ще стане напълно законна. Преглед на печата

24 часа

Свенливо проституцията у нас ще стане напълно законна

В понеделник - 9 март, само ден след женския празник, хиляди проститутки в България могат да въздъхнат с облекчение. Тогава изтичат обществените консултации по един стратегически документ със скучното име "Проект на нова концепция за наказателната политика 2020-2025", публикуван за обсъждане от Министерството на правосъдието. Той задава рамките за промени в законите според правото на Европейския съюз. Стана известен с предложението за отмяна на доживотния затвор без право на замяна. В същия проект обаче има нещо, което е много по-секси - "декриминализация на обществени деяния с намалена обществена опасност". Там аргументирано се обсъждат мъртви членове от Наказателния кодекс (НК), от които няма нужда, не се прилагат и са излишни предвид развитието на обществените отношения.

Едно от тях пряко засяга проститутките, косвено клиентите им и по никакъв начин сводниците. Свенливо, под черта, наред със скитничеството и повторната употреба на пощенски марки, като пример за престъпление, което не се преследва ефективно и няма смисъл да го има, е посочено това по чл. 329 от НК - единствения член (от закона), който плаши армията от жрици на любовта. Но само формално...

Труд

Шефът на ВиК-Шумен оглавява новия държавен воден холдинг

Инж. Илиян Илиев, управител на ВиК-Шумен, ще оглави новият държавен ВиК холдинг. Това стана ясно в събота по време на посещението на зам.-министър Николай Нанков в града, който придружаваше премиерът Бойко Борисов при инспекция на рушащия се стадион.

Държавният холдинг ще съфинансира обектите и ще оздрави 4 ВиК-дружества в тежко състоние, сред които и шуменското. Освен това, холдингът ще подкрепи и изграждане на "система Дунав" за алтернативно, резервно водозахранване на няколко града, сред които Шумен, Търговище, Велики Преслав, Попово, Нови пазар. Прогнозно инвестицията за докарване на вода от река Дунав ще бъде около 48 млн. лв.

Монитор

Борисов: България е пример за спрявяне с нелегалната миграция

Споразумението ЕС -Турция важи с пълна сила. Важното е, че българите спят спокойно, защото хората помнят какво беше в Харманли, Овча купел, в центъра на София. Дано този проблем в региона се реши скоро, защото всеки един конфликт вреди на туризма и инвестициите.

По темата с протеста на медицинските сестри подчертах, че многократно съм показвал уважението си към тях. Изпълнили сме голяма част от обещанията си, работим със синдикатите и скоро предстои да предложим пакет от мерки, заключава премиерът.

Сега

Министър: Ремонтирането на язовир не е като на лятна кухня

"Не става от ден до пладне. Ремонтът на язовирите не е като да ремонтираш лятната кухня в двора си". Така икономическият министър Емил Караниколов коментира пред Нова тв работите по язовир "Студена", който захранва жителите на Перник с вода. Градът е в безпрецедентен воден режим от месеци, а властта налива милиони за изграждането на нов водопровод, който минава през София и който се бави. Караниколов лично ръководи дейностите по "Студена".

Трудно върви и ремонтирането на стотиците язовири, които трябва да преминат под неговата опека. В момента се работи по 6 от общо 400 водоема.

Капитал дейли

Вирусът ще мине, въпросът е как

С почти 100 хил заразени и над 3300 жертви в световен мащаб епидемията от Covid-19 продължава да се разраства, но в последната седмица тръгна в различна от досегашната посока. От 26 февруари насам, случаите на новозаразени с коронавирус в останалата част от света надвишават тези в Китай, като най-голям принос за това имат локалните епидемии в Италия, Иран и Южна Корея. Случаите се увеличават всеки ден, нови държави съобщават за заразени на територията си и е въпрос на време първите случаи да бъдат установени и в България. Заедно със здравната криза над света вече надвисва и сянката на икономическата рецесия. Добрата новина е, че Китай засега успява да намали силно скоростта на епидемията, но основният въпрос в момента е дали Европа и останалата част от света ще се справят със заразата толкова ефективно. Въпросът не е дали ще мине - това ще се случи през следващите най-много три месеца, а колко големи ще бъдат щетите от него.

Дума

"Български пощи" търси частна фирма, която да доставя печата за 15 млн. лева годишно

Държавата е готова да даде близо 60 млн. лева за четири години на частна фирма, която да се заеме с разпространението на печатните медии. От "Български пощи", които бяха натоварени с доставянето на печата, са обявили обществена поръчка за цялата дейност - от планиране до връщане на непродадените издания. Стойността на проекта е по 15 милиона лева годишно или 60 млн. за четири години напред. Това съвсем реално означава, че поръчката може да бъде дадена и на досегашните разпространители, които спряха дейност след фалита на "Лафка" и са пряко свързани с Делян Пеевски. Те имат разработена мрежа от дистрибутори и крайни точки за продажба.

Обявената обществен поръчка осветлява фарса, който разигра премиерът Бойко Борисов, обявявайки, че държавата ще поеме разпространението на печата. Всъщност решението на властта помага на Пеевски да спести разходи по дистрибуцията и едновременно с това премиерът "изпълнява" обещанието си отпреди година, че ще разбие монопола на пазара.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ра
  разбира се
  2 0
  10:54, 8 мар 2020
  еврогейски ценности. всеки иска да хвърли на проститутка 30 кинта и да пеца. обаче ако някой хвърли на неговата дъщеря или жена 30 кинта и почнеп да пеца му прилошава. та това са еврогейските ценности да го ***. дето ни ги натякват от сутрин до вечер и 80 процента от дебилите повтарят като мантра без да знаят за какво иде реч
 • 2
  Да
  да живей
  2 0
  10:55, 8 мар 2020
  ге-й ропа дебили. нали така. повечето от вашите дъщери се плякат на поразия в чужбина. да не си мислите че работят нещо друго. вие дъртите вкъщи представа си нямате какво става

Хороскоп за 03.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С отговорно отношение към делата си ще пристъпите към изпълнението им. Добрата ви организация е гаранция за свършена в срок работа и още нещо. Благодарение на изградения си авторитет ще защитите позициите си по наболели въпроси, както на работното място, така и в държавното управление.
03 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден се характеризира с личен напредък и възможности за удовлетворяване на определени изисквания на работното място. Ще преодолеете нещо, което ви е пречило да се развивате пълноценно. Не подценявайте помощта, която могат да ви окажат близките ви и особено сърдечния партньор. Притеснявате се излишно относно проблемите на ваш роднина, всичко ще е наред.
03 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Приключване на започнат проект ще ви натовари със срокове и допълнителни изисквания. Запазете спокойствие и не си го изкарвайте на сътрудниците или роднините. Занимаващите се с бизнес ще получат предимство. Съвместните действия с конкуренти, ако не ви донесат пари, то поне ще се запознаете с нивото на работата им.
03 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще постигнете значителни успехи в деловата сфера. Използвате максимално откритите шансове, което ви дава значителни финансови постъпления. Изненадайте вашия любим човек с приятен жест вечерта.
03 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
От позицията на по-силния ще следите поведението на приближените си, давайки съвети и препоръки. Запазете добрия тон и не пропускайте да насърчите активността им, това ще се оцени. Затруднения от технически характер ще възпрепятстват започната задача, но с нечия добронамерена помощ ще се справите.
03 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Професионалистите не позволяват на емоциите да диктуват поведението им. Ако считате себе си за такива трябва да се освободите от всичко, което пречи на трезвата ви преценка за нещата. Помислете добре върху възможностите си и в случай, че не ги преценявате, като добри, променете тактиката. Вярвайте в себе си, работата ви скоро ще даде резултат.
03 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Освободете се от напрежението и мислете за по-приятни неща. Домашните ангажименти ще ви подтикнат към преосмисляне на приоритетите ви, върху какво да съсредоточите вниманието си през следващите дни. Има неща, които не търпят отлагане, зимата чука на вратата. Отвърнете на доброто с добро.
03 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ви днес ще е напрегната и ще е свързана с много хора и ангажименти. Въпреки всичко запазете спокойствие и бъдете сигурни, че ще успеете да осъществите голяма част от плановете си за деня. Възможно е да ви се наложи да изоставите нещо ненадеждно. Част от вас имат шанса да започнат нова сърдечна връзка и това обяснява прекалената ви емоционалност.
03 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С подходящи аргументи ще убедите някого да се включи в изпълнение на ваша задача. Организацията и ефективността на работното място налагат промени, които могат да ви противопоставят с колегите. Не прибързвайте с оценките, има по-елегантни начини за справяне със ситуацията, бъдете дипломатични.
03 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бързо се ориентирате в нова и сложна ситуация, в която сте изпаднали. Мнозина на ваше място биха се отчаяли, но вие веднага намирате няколко варианта за изход. Благоприятна в случая е и позицията, в която се намирате.
03 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
03 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Работата ви днес ще върви по обичайния начин. Имате възможност да осъществите намеренията си, но ще ви е необходимо търпение. Контактите ви с влиятелни личности могат да ви отворят много врати, но от вас зависи как ще използвате предоставените ви шансове. В интимен план ще се чувствате обградени с любов и сигурност, което ви зарежда с нови сили.
03 дек 2020
Последни новини