От х:

Днес в x:

Свенливо проституцията у нас ще стане напълно законна. Преглед на печата

24 часа

Свенливо проституцията у нас ще стане напълно законна

В понеделник - 9 март, само ден след женския празник, хиляди проститутки в България могат да въздъхнат с облекчение. Тогава изтичат обществените консултации по един стратегически документ със скучното име "Проект на нова концепция за наказателната политика 2020-2025", публикуван за обсъждане от Министерството на правосъдието. Той задава рамките за промени в законите според правото на Европейския съюз. Стана известен с предложението за отмяна на доживотния затвор без право на замяна. В същия проект обаче има нещо, което е много по-секси - "декриминализация на обществени деяния с намалена обществена опасност". Там аргументирано се обсъждат мъртви членове от Наказателния кодекс (НК), от които няма нужда, не се прилагат и са излишни предвид развитието на обществените отношения.

Едно от тях пряко засяга проститутките, косвено клиентите им и по никакъв начин сводниците. Свенливо, под черта, наред със скитничеството и повторната употреба на пощенски марки, като пример за престъпление, което не се преследва ефективно и няма смисъл да го има, е посочено това по чл. 329 от НК - единствения член (от закона), който плаши армията от жрици на любовта. Но само формално...

Труд

Шефът на ВиК-Шумен оглавява новия държавен воден холдинг

Инж. Илиян Илиев, управител на ВиК-Шумен, ще оглави новият държавен ВиК холдинг. Това стана ясно в събота по време на посещението на зам.-министър Николай Нанков в града, който придружаваше премиерът Бойко Борисов при инспекция на рушащия се стадион.

Държавният холдинг ще съфинансира обектите и ще оздрави 4 ВиК-дружества в тежко състоние, сред които и шуменското. Освен това, холдингът ще подкрепи и изграждане на "система Дунав" за алтернативно, резервно водозахранване на няколко града, сред които Шумен, Търговище, Велики Преслав, Попово, Нови пазар. Прогнозно инвестицията за докарване на вода от река Дунав ще бъде около 48 млн. лв.

Монитор

Борисов: България е пример за спрявяне с нелегалната миграция

Споразумението ЕС -Турция важи с пълна сила. Важното е, че българите спят спокойно, защото хората помнят какво беше в Харманли, Овча купел, в центъра на София. Дано този проблем в региона се реши скоро, защото всеки един конфликт вреди на туризма и инвестициите.

По темата с протеста на медицинските сестри подчертах, че многократно съм показвал уважението си към тях. Изпълнили сме голяма част от обещанията си, работим със синдикатите и скоро предстои да предложим пакет от мерки, заключава премиерът.

Сега

Министър: Ремонтирането на язовир не е като на лятна кухня

"Не става от ден до пладне. Ремонтът на язовирите не е като да ремонтираш лятната кухня в двора си". Така икономическият министър Емил Караниколов коментира пред Нова тв работите по язовир "Студена", който захранва жителите на Перник с вода. Градът е в безпрецедентен воден режим от месеци, а властта налива милиони за изграждането на нов водопровод, който минава през София и който се бави. Караниколов лично ръководи дейностите по "Студена".

Трудно върви и ремонтирането на стотиците язовири, които трябва да преминат под неговата опека. В момента се работи по 6 от общо 400 водоема.

Капитал дейли

Вирусът ще мине, въпросът е как

С почти 100 хил заразени и над 3300 жертви в световен мащаб епидемията от Covid-19 продължава да се разраства, но в последната седмица тръгна в различна от досегашната посока. От 26 февруари насам, случаите на новозаразени с коронавирус в останалата част от света надвишават тези в Китай, като най-голям принос за това имат локалните епидемии в Италия, Иран и Южна Корея. Случаите се увеличават всеки ден, нови държави съобщават за заразени на територията си и е въпрос на време първите случаи да бъдат установени и в България. Заедно със здравната криза над света вече надвисва и сянката на икономическата рецесия. Добрата новина е, че Китай засега успява да намали силно скоростта на епидемията, но основният въпрос в момента е дали Европа и останалата част от света ще се справят със заразата толкова ефективно. Въпросът не е дали ще мине - това ще се случи през следващите най-много три месеца, а колко големи ще бъдат щетите от него.

Дума

"Български пощи" търси частна фирма, която да доставя печата за 15 млн. лева годишно

Държавата е готова да даде близо 60 млн. лева за четири години на частна фирма, която да се заеме с разпространението на печатните медии. От "Български пощи", които бяха натоварени с доставянето на печата, са обявили обществена поръчка за цялата дейност - от планиране до връщане на непродадените издания. Стойността на проекта е по 15 милиона лева годишно или 60 млн. за четири години напред. Това съвсем реално означава, че поръчката може да бъде дадена и на досегашните разпространители, които спряха дейност след фалита на "Лафка" и са пряко свързани с Делян Пеевски. Те имат разработена мрежа от дистрибутори и крайни точки за продажба.

Обявената обществен поръчка осветлява фарса, който разигра премиерът Бойко Борисов, обявявайки, че държавата ще поеме разпространението на печата. Всъщност решението на властта помага на Пеевски да спести разходи по дистрибуцията и едновременно с това премиерът "изпълнява" обещанието си отпреди година, че ще разбие монопола на пазара.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ра
    разбира се
    2 0
    10:54, 8 мар 2020
    еврогейски ценности. всеки иска да хвърли на проститутка 30 кинта и да пеца. обаче ако някой хвърли на неговата дъщеря или жена 30 кинта и почнеп да пеца му прилошава. та това са еврогейските ценности да го ***. дето ни ги натякват от сутрин до вечер и 80 процента от дебилите повтарят като мантра без да знаят за какво иде реч
  • 2
    Да
    да живей
    2 0
    10:55, 8 мар 2020
    ге-й ропа дебили. нали така. повечето от вашите дъщери се плякат на поразия в чужбина. да не си мислите че работят нещо друго. вие дъртите вкъщи представа си нямате какво става
Последни новини