От х:

Днес в x:

Супер Езиковата - №1 на Френски в България

Печелившия отбор на езиковата с учителката си Маргарита Въчева

След като спечели първи места и стипендии в чужди университети в състезания по английски език, сега хасковската езикова гимназия Асен Златаров защити и реномето си по френски. 7 деца от 9-ти до 11-ти клас спечелиха първо място на състезание по четене на френски език, в който участваха 30 отбора от френските паралелки в езиковите гимназии на България. Финала бе този понеделник в Бургас. Пред университетски преподаватели и филолози, хасковлийчетата поднесоха голямата сензация като разгромиха френската гимназия „Ромен Ролан“ където смятат изучаването на езика на Волтер, се смята за религия.

За знаменития финал хасковските ученици се готвеха от ноември. Тогава организаторите им изпратили 5 книги на френски език, които трябвало да бъдат разучени основно. Във финалното препитване въпросите били както от съдържанието на самите книги, граматика и използване на характерни изрази, така и въпроси тип „скъсай студента“. Пример-в какъв цвят е била шапката на главната героиня, от еди коя си книга, докато се разхожда по еди коя си улица. За чест на учителката Маргарита Въчева и нейните колеги франколози от училището, Дарина, Петя, Костадин, Николай, Гергана, Мария-Йоана и Луиза Китар, не само разбрали въпросите, но им отговорили и правилно. За разлика от старозагорци.

Децата получили лични автографи от авторката на една от книгите Флоранс Кадие. Другата част от наградата я получават през юли. 1 седмица във Варна в компанията на френски режисьори и сценаристи, които ще посетят морската столица за снимки на филм.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини