От х:

Днес в x:

1.7 млн за саниране на ГПЧЕ и "Васил Левски". Почват с "Левски"

По СОУ "Васил Левски" има много работа

1 млн 726 хиляди лева са отпуснати от министерството на регионалното развитие и благоустройството за саниране на хасковската езикова гимназия и СОУ "Васил Левски". Ваучер за тази сума днес бе връчен в столицата от министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Попова на замкмета на Хасково Недялка Станева. Проектът за санирането на сградите на тези училища бе отдавна, но все нямаше пари. Средствата ще бъдат употребени най-вече за ремонт на котелни инсталации и външна изолация. Положението е най-належащо в "Левски" затова проектът ще се стартира от там. Най-големия проблем на СОУ-то е калпавото парно което гълта най-много гориво през зимния сезон, в сравнение с останалите хасковски школа. Предстои да се санира и огромния корпус на сградата на школото. Вероятно там ще бъдат погълнати основните средства от отпуснатата сума.

В ГПЧЕ ще се направи външна изолация, замазване, подмяна на котлите за парното и ремонт на парната инсталация. Ще бъде оправен и плачещият за ремонт покрив на школото. Проектите ще се изпълняват в рамките на две години. Съфинансирането от страна на общината е в размер на 259 хил лева.

Средствата идват по програмата за енергийна ефективност в общинската образователна система в градските англомерации, от Европейския фонд за регионално развитие. По тази програма са отпуснати и 900 хил лв за саниране на ОУ "Иван Вазов"-Харманли.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини