От х:

Днес в x:

Баща откри сина си обесен в банята. Преглед на регионалния печат

"Баща откри сина си обесен в банята", водещо заглавие в "Новинар юг". На зловещата гледка се натъкнал бащата на 31-годишният Иван Топчиев от Димитровград, който се обезпокоил от факта че синът му не си вдига телефона от 2 дни. Във вторник около 21.30 часа, повикал за съдействие пожарната. Пожарникарите разбили вратата на апартамента на улица "Петър Берон" и първи, заедно с родителя, се натъкнали на зловещата гледка. При първоначалният оглед няма установени следи от насилие. Чакат се резултатите от аутопсията.

"Съдът отмени нарастването на глобата с фиш до 500 лв". Текстът в наредбата на община Хасково за общественият ред при ползване на пътни превозни средства, бе оспорен в съда от областният управител Ирена Узунова. Състав на административният съд се произнесе че този текст е незаконен. Той противоречи на по висши нормативни актове или иначе казано - на законодателството на република България.

Искането на областната обаче бе текстът да бъде обявен за нищожен. Грубо казано, измислен-никога не притежаващ реална сила. Само че по този текст бяха рекетирани много хасковлии, които в такъв случай щяха да имат законно основание да си искат взетите пари. Вместо това, текстът в наредбата само е отменен-оттук нататък няма никаква сила, но глобените досега си остават глобени.

Българският съд показва пируети от художествената гимнастика в опит да угажда на власта-хем и вълкът да е сит, хем и агнето цяло. Разбира се агнетата са хасковлии, а за някои целостта им е намалена с 500 лв.

"Хасково остава без интернет и кабелна"-чело. Това може да стане факт ако влезнат в сила заповедите на ДНСК за рязане на незаконни кабели в София и всички големи градове на страната. Подробен график за премахване още няма, даден е пореден срок на фирмите доброволно да се вкарат под земята. Грубо изчислено, в Хасково има около 15 км въздушно трасе. Ако се ореже, цели квартали остават без интернет и кабелна, пише "Новинар". От ДНСК не отговарят на конкретни въпроси за повече информация, искат ги писмено и според закона за достъп до информация, ще ги пратят в 14 дневен срок.

Това е познат начин разните му ведомства да отказват информация на медиите, респективно гражданите, понеже всяка медия гледа да е оперативна и няма да съобщава новини отпреди две седмици. А въпросът към ДНСК е един и много прост-какво се прави в градове където има обективна невъзможност на фирмите да влезнат под земята или има независещи от фирмите обстоятелста. Както е в Хасково. И трите оператора искат да си направят подземна инфраструктура, но просто не им дават разрешения за изграждане или ги рекетират с безумно-високи такси. Позната тъпа българска безпътица-искат нещо, което не може да бъде направено и после те глобяват за това.

"20-километров тръбопровод отива за старо желязо". Става дума за неизползавеми вече тръби по трасето Татарево язовир Тракиец. Те са били положени през 80-те години. Тръбите ще се извадят и предадат за скрап, като от очакваните приходи от 4.5 млн лева ще се стабилизират държавните "Напоителни системи".

"Хасково-център на 100 годишнината от Балканската война", чело на "Хасковска Марица". Тази година отбелязохме 99 години, догодина 100 години от Балканската война. Хасково ще се бори да е център на честванията за юбилея. Борят се още Благоевград и Стара Загора. С идеята, тъкмо тук България да отбележи великата национално освободителна война, се е заела областната управителка Ирена Узунова.

Не че Хасково има някакви специални исторически аргументи, освен че тук са се събирали първа, втора и трета българска армия за атака към Османската империя.

"Съдът отмени нарастващите глоби с фиш". Делото е отменено на първа инстанция, може да бъде обжалвано на по-горна, в 14 дневен срок.

"Земеделската земя в Бисер е годна за обработка". Това показали взетите проби на почвата край наводненото село, понеже на някой му хрумнало, че почвата би могла да бъде отровена от наводненията. На всички е ясно, че водата сама по себе си не отравя, но дори и в това нещастие някой се опита да си направи евтин пиар.

"Набират строителните оферти за Бисер до 4-ти април" водещо на стр.2. Търсят се фирмите които предлагат строителство на къщи на високо качество на най-ниска възможна цена. Заобикаля се закона за обществените поръчки при избора на изпълнител, понеже той е претъпкан с времеядни процедури, а точно пък време и търпение бисерчани нямат.

"МО продава казармите по график, те се рушат без план" тема на броя на стр четвърта. Докато Министерството се чуди как да разкара старите си казарми, те падат и като нищо могат да убият някой, поне в Хасково.

Темата е предъвквана многократно и е станала вече клише. С едно изречение, дилемата на МО е че не ще да ги подари, а не може да ги продаде. Държавата обаче не е свикнала да подарява нищо. Особено държавата при това правителство.

Стартира озеленяването на Хасково-училища и детски градини посаждат дръвчета и декоративни храсти в дворовете си. Фиданките се отпускат безвъзмездно от общинския разсадник. Дръвчета посадиха в ГПЧЕ, Гимназията по автотранспорт и детска градина Ян Бибиян.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини