От х:

Днес в x:

Автото гони таласъми с вода и боя

Учениците нападнаха чешмата...като жадни

Вода и боя. С тези оръжия, професионалната гимназия по транспорт излезе на битка със злите сили и таласъмите на Благовещение.

Според поверието, за да отблъснат напиращите тъмни сили, днес стопанките изчистват основно дома си. Почистването в Автото започна с възстановяване на чешмата, с която години наред е известно училището. След 25 годишно прекъсване, двата чучура в двора отново оживяха.  

„Водата е изворна и е известна в целия квартал че и град“, сподели директорът Соня Добчева. Тя помни чешмата от 1986-та година, когято е била ученичка тук. Оказа се, че чешмата помнят и хората от тази част на града. Още преди официалното откриване, десетки люде с туби и пластмасови бутилки се наредиха на опашка пред коритото. Само за пиене, не за миене, предупредиха от Автото. За по-голяма красноречивост, на вратата имаше табела „Тук не е автомивка“.

На гости от "Република"

 „Ко да праим баба останахме без водъ в махалата“ оплака се възрастна жена от легендарната улица „Нешо Брайков“ в „Република“. Именно там хасковското ВиК отряза наскоро десетки нелегални абонати.

Децата решиха да боядисат оградата

Парите за изграждането на чешмата, над 1000 лева, са събрани от бивши ученици и учители на гимназията. РИОКОЗ са взели проби на водата и липсата на отговор означава, че всичко е наред предположи Соня Добчева. Самите деца тестваха вкусовите качества на живителната течност лично.

И дори поеха рискове за това

После в пакет, всички класове нападнаха оградата. От утре тя ще бъде изцяло в черно. Инициативата е на ученическия съвет. Парите -от ръководството на училището. Труда-общ.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини