От х:

Днес в x:

Стотици дечица с пробити уши за Благовец

10-месечната Наталия получи днес първите си обички

Стотици деца, предимно момиченца, получиха първите си обечки на големия християнски празник Благовещение. На този ден ангелите донасят на Дева Мария благата вест, че ще роди божият син. Според народното поверие, на този благ ден всички рани зарастват изключително бързо и чисто. Всяка отрова пък губи силата си.

Под напора на бабите, днес 10 месечната Наталия и 14 месечната Алексия преминаха процедурата в хасковското Студио 3. Засега обичките са медицински, но след време на ушичките на бебетата ще грейнат семейните ценности, пазени грижливо за внучките.

Не мина и без плач. „По мое време се плачеше повече, сега технологията е много по безопасна, сподели щастлива майка докато дундуркаше малката Наталия. На същото мнение бе и Десислава Тошкова, майката на Алексия. Освен хигиенизираната среда, тя разчиташе повече на светите сили характерни за Благовещение, които пазят от зло и болести.

С модерен пистолет „Стадекс“ технологията по пробиване на уши отнема няколко секунди и е почти безболезнена, сподели козметикът Марияна Александрова. В студиото ще пробиват уши до 6.30. Извън записаните обаче, ще има и много инцидентно пристигнали. Просто на този ден, стотици правят първия си пиърсинг, коментират козметиците. Клиентите са от 6 месеца до 60 години. Освен ушите, на прицел са и ноздри, пъпчета и други екзотични дестинации по човешкото тяло. Те са желани главно от гимназистите.

Г.Христов

Алексия още не е усетила боцкането на иглата

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини