От х:

Днес в x:

10-класник шашва немци с немски

Атанас Добрев и Нели Казакова се представиха отлично по немски език

10-класникът от хасковската езикова гимназия „ проф. Д-р Асен Златаров“ Атанас Добрев ще замине на 1-месечна обиколка из Германия на разноски на немските си домакини. Ученикът заслужи наградата с брилянтното си представяне на национално състезание по немски език. Заедно със съученичката си Нели Казакова, Атанас се представи перфектно на финалния кръг в столицата и впечатли комисия от немци и български експерти в езика на Гьоте. Турнирът е изключително престижен – той се провежда едновременно в 88 страни по света и цели определянето на най-добрите немскоезични във всяка страна. За участие се допускат само възпитаници на учебни заведения, които интензивно изучават немски и издават престижната Шпрах диплома, призната в целия свят.

Атанас е един от 8-те българи, които заслужиха „супер стипендията“ на немското външно министерство.

За разлика от традиционните олимпиади, тази състезава участниците с проекти. Те се определят от широк кръг теми и защитата им е пред немско жури, обясниха учителките от ГПЧЕ Катенка Ласкина и Диана Андонова. След като шашна немците с познанията в собственият им език Атанас ще се запознава с немската образователна система от 6-ти август до 5-ти септември.

Традиционната награда от националната викторина по английски език, спечели отбор на гимназията. Водени от учителите Краси Кънева, Тихомир Праков и Димитър Енчев, тим от 10-класници попадна за 5-та поредна година в Топ 3 на най-добрите англоезични в България. Състезанието е организирано от фондация „Дарби“ и осигурява на шампионите образование в колежи и университети във Великобритания. Хасковската ГПЧЕ бе победител през 2009-та година и неизменно е сред най-добрите три езикови гимназии в България.

Г.Христов

Тимът по английски: Боряна Шишманова, Стоян Димитров, Михаела Панайотова и Димитрия Дицова
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини