От х:

Днес в x:

Есма Юмер представя немската езикова школа на Хасково на Национално състезание

Есма Юмер от ГПЧЕ “Проф.д-р Ас. Златаров“ в Хасково ще се състезава с най-силните гимназисти по немски език от цялата страна. Ученичката от 10Б клас заминава в края на месец април за София, където ще се проведе Националното състезание по Международния проект, финансиран от немската страна, по четене и литературна критика за училищата, работещи по програмата DSD.

Есма Юмер си спечели правото на участие в престижната надпревара, след като днес във вътрешното състезание в своята гимназия победи още пет претендентки. Като поощрение за труда три от момичетата, класирани от журито с най-добър резултата след Юмер, също ще заминат за надпреварата. Те ще участват в нея като гости на дискусиите върху четири книги от съвременни немски автори. Гимназистите ще имат възможност да се срещнат и с един от писателите-авторът на книгата „Времето на големите думи“ Херберт Гюнтер.

След състезанието в столицата, най-добрият от България ще представи страната ни на Международния кръг, който ще се проведе в рамките на Културния фестивал в Берлин в началото на есента. Миналата година международното състезание беше спечелено от гимназист от България.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Бр
    Бранимир
    10 0
    22:29, 3 апр 2017
    Браво
  • 2
    До
    Доктор Петров
    7 -19
    23:04, 3 апр 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Ха
      Хасковлия
      6 -2
      09:01, 4 апр 2017
      Човекът си казва истината. А Вие "ентелегентите", като си заравяте главите в пясъка не значи, че не е вярно и че няма проблем с пренаселението на хора с не български имена в града ни в частност. Където и да отидеш се говори масово на турски, в държавните и особено в общинските институции. Там се пенсионира българин и на негово място се назначава такъв с друго име, а и в Европа като цяло никак не са малко тези с турски имена особено в Германия. Гледайте телевизия и ще се информирате относно претенциите им да става турският втори официален език там.
  • 3
    Пр
    Присмехулник
    10 -6
    06:12, 4 апр 2017
    Доктор Глупаков ,научи се да пишеш правилно на български и след това коментирай!
  • 4
    Na
    naglost
    8 -3
    09:17, 4 апр 2017
    В колкото институции съм бил..в МВР ,В областна управа,в общината,в банки да не изброявам работят поне п 50 и по вече служители...откровено не чух някой да говори на турски или да работят турци.Коментарите са комплексарски от хора,които нямат мечти за постигане или чакат някой все да ги урежда.
  • 5
    Гр
    гражданка
    6 -2
    11:07, 4 апр 2017
    Защо се сърдим, че турските деца изпъкват пред българските.Ами учат децата, не са като нашите мързеливи, чакат на готово , разчитат на родителите си.
  • 6
    Ха
    Хасковлия
    2 0
    13:22, 4 апр 2017
    До наглост: Изрови си главата от пясъка и иди в Земеделието - всичките му общински и областни служби, иди в социални грижи, иди в ГРАО на общината, после в инспектората на МОН, а в МВР са доста полицаите с такива имена - сержанти и офицери. Не слагай епитети на другите без да си подготвен по темата или явно псевдонимът ти е точен за самият теб.
Последни новини