От х:

Днес в x:

Оспорвано състезание по спелуване на английски между 30 четвъртокласници в "Смирненски"

Изображение 1 от 3

  30 деца от начален етап на хасковското ОУ “Христо Смирненски“ участваха в училищния кръг на национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee Junior. Победител в оспорваната надпреварата е Никола Тонев, следван от Селин Халил, и двамата от 4-ти клас.

  Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.

  Думите за състезанията се подбират от предварително обявен списък с 250 думи за начален етап. Ако състезателят спелува думата правилно, той преминава в следващия кръг, където се състезава с останалите участници. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

  Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Коментари в сайта

  Последни новини