От х:

Днес в x:

Стотици ученици се включиха в традиционното Коледно математическо състезание

    Близо 500 ученици се явиха в хасковската Природо-математическа гимназия "Акад. Боян Петканчин" на традиционното Коледно математическо състезание. Надпреварата се организира всяка година от Съюза на математиците в България и е на национално ниво. В нея  участват ученици от 1-ви до 8-и клас. 
     
    Тази година, освен деца от Хасково, в състезанието се включиха и ученици от Любимец, Харманли и Свиленград. 
     
    "Първокласниците имат възможност да работят върху задачите 60 минути, а за учениците между 2-ри и 8-и клас е отредено време от 90 минути", обясни д-р Юлия Кръстева, която е председател на хасковската структура на Съюза на математиците. 
     
    Оценяването на учениците се извършва от учители от целия град. "Най-добрите резултати се изпращат в София, от където е възможно хасковски ученици да бъдат отличени с допълнителни награди. Традиционно нашите възпитаници от Хасково са се класирали много добре.", допълни д-р Кръстева. 
     
    Очаква се резултатите да станат ясни до около седмица. 
    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ня
      Няма смисъл
      14 -4
      13:08, 10 дек 2023
      Тези състезания са направени за пари за организаторите и за чесане на родителски его. Нищо друго. Голяма част от задачите не се изучават в училище- простичко казано. В математиката подобна масовост няма смисъл. Участниците не са селектирани чрез предварително кръгове. Явяват се всички. Който си знае си знае. Останалите им се тюхкат родителите що така стана. Пародия
    • 2
      Ro
      Roko
      11 -1
      14:43, 10 дек 2023
      Такива задачи че човек трудно би ги разбрал в училище изобщо не се учат подобни
    • 3
      Ro
      Roko
      11 -2
      14:45, 10 дек 2023
      Бих дал пример задачи за 4 клас в германия се учи в 6 клас от опит знам и после защо децата имали слаб успех,как да усвоят този сложен материал
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини