От х:

Днес в x:

Кандидат-гимназисти се втурнаха да записват немски

Рената Димитрова/ с бяло/ дойде да запише немски с английски

Всеки, който е приет с немски се записва веднага, дори и да не е първото му желание, показа проверка на първия ден, в който започна записването за профилирани и професионални гимназии. До 10.30 часа в хасковското ГПЧЕ се записаха 46 души, още толкова бяха подали заявления за участие във второ класиране. 

Тези обаче които бяха класирани за езика на Гьоте, бързаха да се запишат, макар че така излизат от системата която подрежда имената за второ класиране. Деца и родители обясняваха, че няма какво да чакат.

Немски с английски бе изборът на Симона Миткова от село Мандра. Въпреки че имаше много добри оценки, девойката едва успяла да се закачи на първо класиране и бързаше да се запише. Рената Димитрова от Хасково също бе категорична за Немски с английски. 

Това е възраждане на немския, който от години бележи отлив в желанията. През 2007-ма година дори две паралелки с немски увиснаха в езиковата, както и една в математическата. Бяха отървани в последния момент. Сега нещата се обръщат, коментираха преподаватели в гимназията. 

Имаше разбира се и други предпочитания. Росица Господинова предпочете Испански с английски. Есил Билял от Боян Ботево се чудеше. Момичето бе класирано за аглийски с френски, но искало Английски с Руски. Подаде заявление за второ класиране. 

Пред „стената на плача“ в ученическите общежития имаше унили лица. Всяко едно от децата дошли там знаеше съдбата си. Проверяваха колко не им е достигнало или пък втренчено гледаха списъците за да видят какво са направили приятели и съученици. 

На 3-ти юли излиза второто класиране. Трето ще има в зависимост от непопълнените паралелки и ще бъде обявявано от всяко училище поотделно. 

Г. Христов

И тя и майка и не проявиха никакво колебание
Директорът Пенка Делиева обяснява на Росица Господинова и нейната майка предимствата на Испанският с Английски.
Симона също е за Немски, други обаче подаваха заявления за второ класиране/в дъното/
Пред стената на плача бе тъжно
Прииждащите не бяха особено въодушевени
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини