От х:

Днес в x:

Седмокласниците подават документи за ново училище от 3-ти юли

От 3-ти юли седмокласниците могат да подават заявления затова къде искат да продължат с обучението си.

Подаването на заявление за участие в първи етап на класиране за приемане в 8-ми клас до 5-ти юли, уточняват от Регионалното управление по образованието в Хасково.

Важен момент в попълването на документите е, че всеки ученик може да избере само един от двата начина за подаване на заявление-през онлайн системата или чрез подаване на заявление в едно от определените училища-центрове за приемане на документи.

При подаване на самостоятелно онлайн заявление, трябва да се вземе под внимание факта, че входът в електронната система за кандидатстване е на: https://priem.mon.bg с входящ номер и уникален за всеки ученик код за достъп, който е в служебните бележки за допускане до изпитите или в служебните бележки с резултатите от положените изпити.

Желаните специалности се подреждат в раздел „Въвеждане на желания“, като за всяка област, ако желаете да кандидатствате за прием в училища на територията на други области, се регистрира и попълва отделно заявление.

Самото попълване на заявлението включва предпочитаните училища с избраните профили или специалности от професии, подредени последователно според желанията; изборът става от меню, което включва училищата с прием след завършен 7-ми клас с утвърдените паралелки по профили и специалности от професии, както и кодовете им.

Ако ученикът кандидатства и за професионални паралелки, задължително прикачва и сканираното медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар.

При използване на втория начин на подаване на заявление за кандидатства, бланките за това се получават от някои от от училищата-център за приемане на документи. Формулярът може да бъде изтеглен и от сайта на РУО – Хасково от раздела за ученици – секция “Национално външно оценяване“. След попълването, бланката се депозира в един от следните центрове:

Обединени ученически общежития – гр. Хасково;

ОУ „П. Славейков”- гр. Димитровград;

ОУ „Ив. Вазов” – гр. Свиленград;

ОУ „Ив. Вазов” – гр. Харманли;

СУ „Д-р П. Берон” – гр. Тополовград;

СУ „Хр. Ботев” – гр. Ивайловград;

СУ „Св. Кл. Охридски” – гр. Симеоновград;

СУ „Ж. Терпешев” – гр. Любимец;

СУ „Д. Маджаров” – гр. Маджарово;

СУ „Св. Кл. Охридски” – с. Стамболово, общ. Стамболово.

СУ „ Проф. д-р Ас. Златаров” – с. Минерални бани, общ. Минерални бани;

СУ „Хр. Ботев” – с. Караманици, община Минерални бани.

 Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини