От х:

Днес в x:

1 °C

Седмокласниците подават документи за ново училище от 3-ти юли

От 3-ти юли седмокласниците могат да подават заявления затова къде искат да продължат с обучението си.

Подаването на заявление за участие в първи етап на класиране за приемане в 8-ми клас до 5-ти юли, уточняват от Регионалното управление по образованието в Хасково.

Важен момент в попълването на документите е, че всеки ученик може да избере само един от двата начина за подаване на заявление-през онлайн системата или чрез подаване на заявление в едно от определените училища-центрове за приемане на документи.

При подаване на самостоятелно онлайн заявление, трябва да се вземе под внимание факта, че входът в електронната система за кандидатстване е на: https://priem.mon.bg с входящ номер и уникален за всеки ученик код за достъп, който е в служебните бележки за допускане до изпитите или в служебните бележки с резултатите от положените изпити.

Желаните специалности се подреждат в раздел „Въвеждане на желания“, като за всяка област, ако желаете да кандидатствате за прием в училища на територията на други области, се регистрира и попълва отделно заявление.

Самото попълване на заявлението включва предпочитаните училища с избраните профили или специалности от професии, подредени последователно според желанията; изборът става от меню, което включва училищата с прием след завършен 7-ми клас с утвърдените паралелки по профили и специалности от професии, както и кодовете им.

Ако ученикът кандидатства и за професионални паралелки, задължително прикачва и сканираното медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар.

При използване на втория начин на подаване на заявление за кандидатства, бланките за това се получават от някои от от училищата-център за приемане на документи. Формулярът може да бъде изтеглен и от сайта на РУО – Хасково от раздела за ученици – секция “Национално външно оценяване“. След попълването, бланката се депозира в един от следните центрове:

Обединени ученически общежития – гр. Хасково;

ОУ „П. Славейков”- гр. Димитровград;

ОУ „Ив. Вазов” – гр. Свиленград;

ОУ „Ив. Вазов” – гр. Харманли;

СУ „Д-р П. Берон” – гр. Тополовград;

СУ „Хр. Ботев” – гр. Ивайловград;

СУ „Св. Кл. Охридски” – гр. Симеоновград;

СУ „Ж. Терпешев” – гр. Любимец;

СУ „Д. Маджаров” – гр. Маджарово;

СУ „Св. Кл. Охридски” – с. Стамболово, общ. Стамболово.

СУ „ Проф. д-р Ас. Златаров” – с. Минерални бани, общ. Минерални бани;

СУ „Хр. Ботев” – с. Караманици, община Минерални бани.

 Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете дружелюбни към околните, защото присъствието ви е важно за тях. Покажете ангажираност към проблемите им и се съобразете и с тяхното мнение. Ще се нуждаете от подкрепата им и вие за в бъдеще. Очаквате прекалено много от връзката си с човек, който е несериозен и стоящ в страни от вас.
21 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Интересно съчетание на полезното с приятното, което ще ви помогне да се разведрите. Любимите ви хора също ще вземат участие. Ще се погрижите за физическата си форма, имате нужда от повече движение и чист въздух. Добро стечение на обстоятелствата ще ви срещне с човек, когото обичате и това ще ви направи щастливи.
21 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
21 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви е отговорна и не може да си позволите отпускане. Но ще постигнете голяма част от заплануваното и това ще повиши самочувствието ви, а също така ще ви даде увереност да продължите. Очаква ви финансово стабилизиране. В личен план сте доста по изнервени, отпуснете се, но не за сметка на другите.
21 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отворени сте за предложения и чужди идеи, и с енергия ще се посветите в реализацията на печеливша задача. Търсещите от вас ще получат предложение за нова работа. Качествата и подготовката ви са предимство, но не подценявайте и конкуренцията. Не се щадете, щом от вас се очаква повече, вероятно има още какво да дадете.
21 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
В подем сте и това се забелязва във всяка ваша постъпка. Ако се колебаете дали да предприемете рисковано начинание, което би ви донесло бърз и значителен успех, знайте че шансът ви е много добър. Вслушването в съветите на ваш близък няма да ви е излишно.
21 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Успехът ви днес в най-голяма степен се дължи на проявената в подходящия момент дипломатичност. Уважението, с което се ползвате на работното място днес многократно ще нарасне. Точните ви и навременни действия ще спестят много средства на организацията, в която работите.
21 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
21 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Водени от творчески амбиции, ще работите вдъхновено и с желание. Постигнатото ще ви радва и зарежда с добра енергия. Ако изпитвате затруднения, има с кого да ги споделите, за да потръгнат делата ви. Любовта ви е силна и ви мотивира да гледате на предизвикателствата без излишен стрес.
21 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не се предоверявайте днес за да избегнете финансови загуби. Бъдете по-резервирани към хора, които искат заем. Предпазливостта обаче е излишна при интимните авантюри, които предприемате. Бъдете дръзки, успехът е ваш.
21 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако искаш да спечелиш повече приятели, покажи им, че искрено се интересуваш от тях, но ако искаш да не ги загубиш не се опитвай да ги караш да се интересуват от теб. Човек, който не се интересува от ближния си среща най-много трудности в живота и най-много наранява другите. Ще пътувате по служебни дела и в перспектива се очертават добри шансове за печелене на пари.
21 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Увлечени сте от нестандартни неща и това може да стане причина да изпуснете благоприятни възможности на работното си място. Преценете кое е най-важно за вас, като не пренебрегвайте и съветите на хората около себе си, които искат само най-доброто за вас. Грешна преценка може да ви донесе неприятности, затова когато взимате решения, обмислете ги добре.
21 яну 2021
Последни новини