От х:

Днес в x:

Фашингът отби номера. Учениците избягаха

Фашинг имаше

Традиционният пролетен карнавал на хасковската езикова гимназия се превърна в мъка. Учениците от най-елитната гимназия в областта маркираха присъствие на сборният пункт пред театъра и побързаха да се ометат, когато шествието тръгна по бул Раковски към гимназията. По програма-там трябваше да е истинският купон.

Денят обаче се познава по заранта. От над 800 възпитаници на хасковската езикова гимназия, на фашинга присъстваха около ¼. Само половината от тях бяха маскирани, като за някои маскировката не надхвърляше костюмът за дискотека. Костюмите трябваше да бъдат в ретро стил. От 18-ти век, прецениха зяпачите съдейки по дълбоките деколтета. Изключения правеха китна кадъна извадена от времето на султанските хареми, древногръцки хетери, току от времето на Омир, и японски гейши, характерни за периода отпреди аварията във Фукушима.

Естественият център бяха Цезар и Клеопатра, принцът и принцесата на 40-ят юбилеен фашинг. Облечени в древногръцки тога и туника, 11-класниците Христо Тонев и Антония Тодорова водеха поданиците си царствено и....бързо. Препускащото множество дори не успя да затвори булевард „Раковски“, нещо превърнало се в традиция на празника. За има няма 15 минути, децата прекосиха целия булевард и отбиха към училището си.

Традицията на Фашинга е немска. Хасковското училище я прихваща, защото в началото е било само немска гимназия. По тази причина, принцът и принцесата са само от немския випуск.

Звуци и гледки от фашинг 2011 вижте в нашия видеорепортаж

Г.Христов

Христо и Антония бяха царствените принц и принцеса на Езиковата
Еуфория сред по-мъничките....
..и не толкова мъничките
Дяволчета....
...и одалистки пълнеха окото на минувачите
Готови за дискотека

Каубоите рисуваха мустаци, поради липса на собствени
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини