От х:

Днес в x:

Дяволчета покваряват свещеници, полицайки плашат престъпността

Полицайки с малки пистолети и оскъдни медсестри привличаха вниманието на фашинга

Предизвикателни герои събраха погледи и завист на поредния фашинг на хасковската Езикова гимназия, стартирал по традиция от театъра. Първото се лепеше по секси медицински сестри с касинки и много малко още по тях, и строга полицайка с оскъдна /заради икономиите в МВР/ униформа. Дори пистолетът бе малокалибрен, но пак изглеждаше внушително в дланта й. Заслугата обаче не бе на въоръжилата я полиция, а на самата полицайка - просто в тази малка ръка всяко оръжие щеше да изглежда голямо. С него блюстителката на закона ще плаши престъпността. Блазе на престъпниците.

Днешният фашинг бе под мотото Ден на мечтите, в смисъл, че всеки се бе маскирал като такъв, какъвто иска да стане. Строен младеж искаше да бъде поп, но ако може с една дяволица до него. Негов съученик пък изуми с мерака си да е ...дядо, па макар и Коледа. Искал да му искат, пък той да дава. Връстничките му обаче повече искаха от милионера, който размахваше пачки със стотачки, разгънати на ветрило. Много автентичните банкноти събираха завистливи погледи и въздишки, които не се сподавяха дори и при вида на обикновената хартия от другата страна. Просто столевката винаги е била най-оборотната българска мечта.
Милионерът обаче не бе много настроен за даване. БГ паралиите, предпочитат да прибират, по възможност в банки, и вадят оттам само за обществени поръчки, които пък гарантират още по-голямо прибиране.

Ентусиазмът на гимназистите роди и някои наистина оригинални хрумки - като човекът-вестник, облепил се с газети от главата до петите. Скромните му телесни габарити обаче го разграничаваха от естествения му български прототип Дебелан Пеещи. Пък и вестникарят на Езиковата си падаше по спортна преса и най-вече по Меридиан мач.

Няколкостотин ученици се стекоха на празничното шествие, което както си му е редът, блокира центъра и затвори булевард „Раковски“. Начело бяха дузина рокери от хасковския мотоклуб, които се надпреварваха да си мерят кубиците и да тестват тъпанчетата на минувачите. Цялото гъмжило тръгна наперено към физкултурния салон на гимназията, където да ги направи щастливи ги чакаше Спенс.

Г. Христов

Дяволица се диви колко е голям...кръста
Лекари и лекарки се преслушваха
Имаше уроци по екзорсизъм
...по загадъчност
...и по четене на вестници

Милионер събираше замечтани погледи и момичета
Принца и принцесата поведоха карнавала
Осама бе отпред, Обама някъде отзад
Рокери и аксесоари поведоха колоната към партито със Спенс

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини